Dünya Genel Güncel Manşetler Yaşam

KUDÜSE TAM DESTEK

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi Filistinli Müslümanların düzenlemiş olduğu geri dönüş yürüyüşüne destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Şube başkanı ve il yönetiminin hazır bulunduğu toplantıda İsrail’ in binlerce dönüm..

KUDÜSE TAM DESTEK

Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi Filistinli Müslümanların düzenlemiş olduğu geri dönüş yürüyüşüne destek vermek amacıyla basın açıklaması yaptı. Şube başkanı ve il yönetiminin hazır bulunduğu toplantıda İsrail’ in binlerce dönüm Filistin arazisine el koyduğuna dikkat çeken Anadolu Gençlik Derneği Kocaeli Şubesi Başkanı Kemal Halıcı, Siyonist İsrail rejiminin küstahlıklarına devam ettiğini belirtti ve devamında;

ÇÖZÜM İSLAM BİRLİĞİDİR

“İnsan kasaplığını her geçen gün sürdüren işgalci İsrail’in 30 Mart 1976 tarihinde binlerce dönüm Filistin arazisine el koyması, Filistinliler tarafından her yıl Toprak Günü olarak anılmaktadır. Bu sebeple Filistinli kardeşlerimizin dün başlattığı “Büyük Geri Dönüş Yürüyüşü’ ’Siyonist İsrail’ in silahlı saldırılarıyla katliama dönüşmüştür. Filistin’e, direnişe ve şehitlere selam olsun. Terörist İsrail çok yakında nasıl bir yıkılışa uğrayacağını görecektir.” Şeklinde konuştu. Hukuksuzca işgal ettiği Filistin topraklarında soykırım yapan İsrail, masum sivilleri hedef alarak kendince bir zulüm düzeni kurma çabası içerisine girdiğini ve adeta katiller sürüsü olduğunu söyleyen Halıcı, İnsanlık onurunu ayaklar altına alan ve uluslararası hukuku yerle bir eden İsrail’ in sinsi planları ile haddini aştığına vurgu yaparak: ”Merhum Erbakan Hocamızın İsrail’in diplomasiden değil ancak güçten anladığına dair söylemine inancımız tamdır. Müslümanlar birlikte hareket ettiğinde küstah İsrail’in ne kadar çaresiz kalacağını da biliyoruz. İslam ülkelerinin terörist İsrail ile ilişkilerini normal hale getirmesini, sürdürmesini ve geliştirmesini onaylamıyoruz. Irkçı emperyalizmin vicdanı yoktur. Irkçı emperyalizmin adalet anlayışı yoktur. Tüm dünyanın başında bir musibet olan İsrail, işgal ettiği topraklardan sökülüp atılacaktır. Bunun yolu İslam Birliğidir. İsrail küstahlığının, şımarıklığının ve aşağılık davranışlarının karşılığını er ya da geç bulacaktır. Bizi üzen, bütün bu küstahlıklar karşısında İslam ülkelerinde yöneticilerin ve birçok Müslüman topluluğun tepkisiz kalışıdır.” İfadelerini kullandı. Ayrıca Filistin topraklarının %85’ i işgalci İsrail’ in kontrolü altında olduğuna da değinen Halıcı: ”Yine İsrail’ in engellemeleriyle Filistinli kardeşlerimiz  doğal kaynakları açısından önemli olan bölgelerden mahrum bırakılmaktadır. Bunca hadsiz davranışı kabullenemediğimiz gibi, katil İsrail’ in masum Filistin’e yönelik katliamın ı şiddetle kınıyor ve bu insanlık suçundan derhal vazgeçmelerini istiyoruz. Siyonist İsrail’in Filistin üzerindeki işgal politikasının, Müslümanların parçalanmışlığına endeksli olduğunun farkındayız. Siyonist İsrail’in topraklarımızdaki varlığının vebali tüm İslam ülkelerinindir. Bu küstahlıklar karşısında tüm hükümetler öncelikle Siyonist İsrail’le olan ilişkilerini kesmelidirler. Bizler bırakın İsrail ileri diplomatik ilişki kurulmasını, İsrail’ i bir devlet olarak kabul etmiyoruz. Filistin halkının yaşadığı dram, hepimizin sorumluluğudur. Filistin sorunu çözülmeden bu coğrafyaya barış gelmez. Filistin halkı özgürlüğüne kavuşmadan bu coğrafyaya barış gelmez. Filistin halkı topraklarına kavuşmadan bu coğrafyaya barış gelmez. Bizler biliyoruz ki İstanbul’ un huzuru, Filistin’ in huzurundan geçmektedir. Mekke’ nin, Şam’ ın, Bağdat’ ın huzuru, Kudüs’ ün huzurundan geçmektedir.” İfadelerini kullanarak çözümün İslam birliğinde olduğunu söyledi.

Filistin’ de ki saldırılarda şehit olanlara Allah’ tan rahmet yaralılara şifa dileklerini ekleyerek sözlerine son verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL