KUMED ‘den tanışma ve dayanışma toplantısı

Küresel Uyuşturucu İle Mücadele Eğitim Derneği Kadın Kolları Koordinatörlüğünden tanışma ve dayanışma toplantısı. Sanayici, İş Kadını ve Sivil Toplum Platformu Kadın Kolları Genel Başkanı Zehra Karakaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen tanışma..

KUMED ‘den tanışma ve dayanışma toplantısı

Küresel Uyuşturucu İle Mücadele Eğitim Derneği Kadın Kolları Koordinatörlüğünden tanışma ve dayanışma toplantısı.

Sanayici, İş Kadını ve Sivil Toplum Platformu Kadın Kolları Genel Başkanı Zehra Karakaş’ın ev sahipliğinde düzenlenen tanışma ve dayanışma toplantısı ile ilgili olarak KUMED Kadın Kolları Koordinatörü Zehra Söylemez basına açıklamalarda bulundu.

Söylemez açıklamasında “Sayın katılımcılar, dernek üyeleri ve basın mensupları Küresel Uyuşturucu İle Mücadele Eğitim Derneği Kadın Kolları Koordinatörlüğü olarak düzenlemiş olduğumuz programa hoşgeldiniz. Derneğimiz, uyuşturucu ile mücadele kapsamında 22 Mayıs 2022 tarihinde kurulmuştur. Bu üç aylık süreç içinde 15 ilimizde dernek şubeleri açarak 1142 kişi ile faaliyetlerimizi gerçekleştiriyoruz.

Gençlerimizin en büyük problemlerinden olan fakat gündeme çok fazla getirilmeyen, çözüm için yeterli çalışmaların olmadığı sorun maalesef madde bağımlılığıdır. Türkiye’de yaygın olarak; ekstazi, metamfetamin, esrar, eroin, kokoin gibi maddeler yer almaktadır. Verilere göre ülkemizde yaklaşık 2 milyon kişi madde bağımlısı olmakla bu sayının %80’ini gençler oluşturmaktadır. Her yıl madde kullanımından dolayı gerçekleşen ölümlerin %90’ı 35 yaş altı gençlerimiz.

Dernek olarak bu kapsamda; bağımlılıktan kurtulmak isteyen gençlerimize tedavi imkanı ve tedavi sonrası destek, iş imkanı, ailelerimizden çocuklarına yardım talebinde bulunması halinde danışmanlık imkanı sunuyoruz.

Geleceğimizin teminatı çocuklarımızı bağımlılıktan kurtarmak ve topluma kazandırmak için çalışmalarımıza güçlü bir şekilde devam edeceğiz.

Katılımlarınızdan dolayı teşekkür ederiz.

“KUMED Kadın Kolları Koordinatörlüğü olarak gerçekleştirdiğimiz ilk toplantı olması dolayısı amacımız hem tanışmak hem de faaliyetlerimiz hakkında genel bilgi vererek içinde bulunduğumuz duruma dikkat çekmekti. Kadınların gücü ile başarılamayacak, aşılamayacak bir durum yoktur.

Tekrar herkese hoş geldiniz diyorum. Teşekkür ediyorum”

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL