Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
Kurban Pazarı Gelirleri Tartışma Konusu Oldu | Kocaelide Bugün
Manşetler Surmanset

Kurban Pazarı Gelirleri Tartışma Konusu Oldu

Çayırova Belediyesi Eylül ayı meclis oturumunda gündemin önce çıkan konularından birisi de Kurban Pazarı yeri ve buradan elde edilen gelir oldu. Gündem dışı konuşması esnasında konuyu açan CHP’li Halis Koç:..

Kurban Pazarı Gelirleri Tartışma Konusu Oldu

Çayırova Belediyesi Eylül ayı meclis oturumunda gündemin önce çıkan konularından birisi de Kurban Pazarı yeri ve buradan elde edilen gelir oldu.

Gündem dışı konuşması esnasında konuyu açan CHP’li Halis Koç: “Çayırova Belediyesi kurban kesim alanı olarak kapalı semt pazarını adres gösterdi ama vatandaşlar kurbanlarını Kurban Pazarının hemen yanı başında kesti. Ortaya çıkan manzara ise içler acısı 120 Bin nüfuslu bir ilçeye aslında kurban kesim alanı bile olmayan ufacık bir alan veren sözde gelişen Çayırova’da ortaya çıkan manzara herkes gibi bizleri de rahatsız etti” dedi.

KURBAN KESİM ALANI SIKINTISI TARTIŞILDI

Başkan Demirci ise cevap olarak “Bu sadece İlçemizin değil Ülkemizin sorunu her yerde aynı manzara var bunun önüne geçmezsiniz. Vatandaşa yer gösterdik ama istesekte bu kadar kurbanın bu alanda kesilmesini sağlayamayız. Bizden öncede böyleydi yine böyle” dedi.

KOÇ: BİR SEYYAR BANYO YAPILABİLİRDİ

Konuşmasına devam eden Halis Koç: “Bu kurban pazarında çadır başına 4 Bin TL para alındı. Fakat orada 20 gün boyunca çadırlarda hayvan satan insanlar için bir duş alma kabini yada seyyar bir lavabo bile yapılmadı. Oradan elde edilen gelirin en azından bir çadır parasını bu işlere harcayabilirdiniz, yazık ilçemizin haline” dedi.

“SADECE ÇAYIROVA SPOR’A MI DESTEK VAR?”

Öte yandan kurban pazarından elde edilen gelirlerinde sadece Çayırova Spor’a gittiğinin iddiası var diyen Koç: “Buradan elde edilen geliri spor kulüplerine eşit şekilde dağıtmalısınız aksi halde haksızlık olur. Spora şu kadar yatırım yaptık diye afişler asmayı biliyorsunuz ama kulüplerin hali içler acısı bir kulübe verilen destek diğerlerine verilmiyor” dedi.

DEMİRCİ: BAZI KULÜPLER KIRAATHANE SPORLA İLGİSİ YOK

Duruma tepki gösteren Başkan Demirci ise “Hayır burada 9 kulüp var ama sadece birisinin adı Çayırova Spor. Zaten bir kaçı sadece kıraathane olarak işletiliyor. Ama buna rağmen ben Çayırova Spor Kulüp Başkanına da söyledim her kulübe destek verilecek. Zaten malzeme yardımları da yapıyoruz” dedi.

ÖZÇELİK: EŞİT DEĞİL, FAALİYETİNE GÖRE PAY EDİLSİN

Başkan Demirci’ye bu konuda hak verdiğini belirten Saadet Partili Zeki Özçelik ise “Burada Sayın başkana katılıyorum. Kurban pazarından elde edilen gelir kulüplerin faaliyetlerine göre dağıtılmalıdır. Çünkü bazı kulüpler sadece tabeladan ibaret. Eşit olsun demiyorum, faaliyetlerine göre pay edilsin” dedi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL