Kursiyerlerden Aşure İkramı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK)’nda eğitim gören Türk mutfağı kursiyerleri, içinde bulunduğumuz Muharrem ayı nedeniyle aşure pişirdi. Kursiyerler pişirdikleri aşureleri kurs merkezinin çevresindeki esnafa ve mahalle sakinlerine..

Kursiyerlerden Aşure İkramı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Meslek ve Sanat Eğitim Kursları(KO-MEK)’nda eğitim gören Türk mutfağı kursiyerleri, içinde bulunduğumuz Muharrem ayı nedeniyle aşure pişirdi. Kursiyerler pişirdikleri aşureleri kurs merkezinin çevresindeki esnafa ve mahalle sakinlerine dağıtarak, aşurenin birlik ve beraberlik ifadesine anlam kattı.

 PAYLAŞMANIN VE SEVGİNİN İFADESİ

Paylaşmanın ve sevginin ifadesi olan aşure, bu yıl da KO-MEK mutfaklarında pişirildi. Yenikent KO-MEK Türk Mutfağı kursiyerleri bir gün önceden gerekli malzemeleri hazırladı. Ertesi gün büyük bir heyecanla ocak başına geçen kursiyerler, usta öğreticilerinin gözetiminde aşureyi pişirdi. Kursiyerler aşurenin ikram edilmesi âdetini yerine getirmeyi ihmal etmedi. Pişirilen aşureler kursiyerler tarafından çevredeki esnafa ve mahalle sakinlerine ikram edildi.

 KO-MEK AŞURESİ ÇOK BEĞENİLDİ

Yapılan aşure ikramı ise vatandaşlar tarafından takdirle karşılandı. Aşurenin birlik ve beraberliğin simgesi olduğuna vurgu yapan vatandaşlar, “Bu anlamlı ayda KO-MEK, aşure pişirerek bizlere dağıttı. Bizleri unutmaması ve bu geleneğimizi yaşatmasından dolayı çok mutlu olduk” dedi. Aşureyi büyük bir keyifle yiyen vatandaşlar ayrıca lezzet konusunda da tam not verdi.

 AŞURE PİŞİRMEYİ ÖĞRENDİLER

Bu yıl ilk kez Türk mutfağı kursuna katılan birçok kursiyer de aşure pişirmeyi öğrendi. Yeni kursiyerler, “Daha önce hep komşularımızın yaptığı aşureyi yerdik. Şimdi biz de KO-MEK sayesinde aşure pişirmeyi, püf noktalarıyla birlikte öğrendik. Bundan sonra bizler de aşure yaparak komşularımıza dağıtabileceğiz” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL