Kurtuluş Destanının Gururu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde Yazılan Kurtuluş Destanının Gururu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96.Yılı Kutlama Törenleri  gerçekleştirildi. Valilik A kapısı önünde gerçekleştirilen törene; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un..

Kurtuluş Destanının Gururu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Önderliğinde Yazılan Kurtuluş Destanının Gururu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızın 96.Yılı Kutlama Törenleri  gerçekleştirildi.

Valilik A kapısı önünde gerçekleştirilen törene; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra  Kocaeli Milletvekilleri; İlyas Şeker, Cemil Yaman, Mehmet Akif Yılmaz, Haydar Akar, Deniz Eğitim ve Öğretim – Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak,  Kocaeli Cumhuriyet Başsavcısı Habib Korkmaz, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Vali Yardımcıları; Nihat Kaynar, Suat Yıldız, İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu,  İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet,  Kamu Kuruluşlarının İl Müdürleri, Siyasi parti temsilcileri, Şehit aileleri, gaziler ve sivil toplum temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Vali Hüseyin Aksoy ve beraberinde Deniz Eğitim ve Öğretim – Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal ile  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın  halkı ve tören birliklerini selamlayarak,  bayramını kutlamaları ile başlayan tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti.

Konuşmaların ardından program; Nuh Çimento Mesleki Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Ramia Umutlu’nun “Senden Öğrendik” ve İzmit Lisesi öğrencisi Kaan Ersoy’un “Biz Cumhuriyetiz” adlı şiirlerini okunması ve Büyükşehir Belediyesi mehteran takımı ile İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünün çok sesli çocuk korosunun marşlarının gösterimiyle devam etti.

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı programı, geçit töreninin gerçekleşmesiyle son buldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL