Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
“Kurtuluşun 100. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz” | Kocaelide Bugün

“Kurtuluşun 100. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz”

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan  İzmit’in Kurtuluşunun 100’üncü Yıl Dönümü Mesajı   “Tarihin her döneminde coğrafi ve stratejik konumuyla önemli bir kent olan İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl..

“Kurtuluşun 100. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz”

TBMM Başkanvekili Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan  İzmit’in Kurtuluşunun 100’üncü Yıl Dönümü Mesajı

 

“Tarihin her döneminde coğrafi ve stratejik konumuyla önemli bir kent olan İzmit’imizin düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yıl dönümünü kutlamanın gururunu yaşıyoruz.

Ülkemizin her yerinde olduğu gibi 28 Haziran’da İzmitli hemşerilerim topyekûn, büyük bir birlik ve beraberlik içerisinde emperyalizme karşı başkaldırmıştır. Kurtuluş Savaşı’na can veren, kan veren İzmit, bağımsızlığımız için verdiğimiz, tarihin akışını değiştiren bu destanda en ön safta yer almakta bir an bile tereddüt etmemiştir.

Bugün, Türkiye’nin en güzel bölgelerinden birinde, güven ve huzur içinde yaşıyorsak bunu, Yahya Kaptan, İpsiz Recep, Kara Fatma, Mevlüt Efendi ve diğer isimsiz kahramanlarımıza borçluyuz.

Yıllar önce savaştan çıkmış, bitap düşmüş bir şehir olan İzmit bugün en çok gelişmiş bir kent olarak görülmektedir. Sosyal, ekonomik, kültürel alanlarda ve sanayileşme de gösterdiği ilerleme ile Türkiye´nin öncü kenti olarak yerini almıştır.

Bu duygu ve düşüncelerle;‘ Atatürk’ün büyük özverilerle kurduğu ve bizlere emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin tüm kazanımlarına millet olarak sahip çıkacağımıza söz verirken   bu anlamlı günde başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, Kurtuluş Savaşımızı gerçekleştiren kahraman gazilerimizi saygıyla, vatanı uğruna hayatlarını feda eden ve bu günleri bizlere armağan eden bütün şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyor, tüm hemşerilerimin kurtuluş gününü kutluyorum.”

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL