“Kurtuluşunun 98’inci yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz”

Belediye Başkanı Fatma Kaplanı Hürriyet,  İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı.  Mesajında İzmit’in kurtuluşunun 98’inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Başkan Hürriyet “  Yunan..

“Kurtuluşunun 98’inci yılını kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisindeyiz”

Belediye Başkanı Fatma Kaplanı Hürriyet,  İzmit’in düşman işgalinden kurtuluşunun 98. yılı sebebiyle bir mesaj yayınladı. 

Mesajında İzmit’in kurtuluşunun 98’inci yıl dönümünü kutlamanın gurur ve mutluluğu içerisinde olduklarını belirten Başkan Hürriyet “  Yunan işgali altında olan İzmit 98 yıl önce 28 Haziran 1921’de kurtuluşuna kavuştu. Halkımız o kara günlerde, işgal kuvvetlerinin zulmü altında büyük acılar yaşadı. Yurdun dört bir yanında olduğu gibi işgal ordularının çizmeleri altında nice şehitler veren İzmit, Kurtuluş Savaşı’nda İstanbul ile Anadolu arasında önemli bir köprü olmuştur.

VATANSEVERLİK VE BAĞIMSIZLIK

Ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ve kahraman askerlerimizin üstün gayret ve çabaları ile kurtuluşuna kavuşan ülkemiz, Kurtuluş Savaşı’nda her türlü imkânsızlıkların içerisinde gücünü bütün dünyaya göstermiştir. İzmit’in kurtuluşunda Kara Fatma, İpsiz Recep ve Yahya Kaptan gibi nice vatan evlatlarının ortaya koyduğu vatanseverlik ve bağımsız yaşama iradesi bizi bugünlere ulaştıran yegâne değerdir.

ŞÜKRAN VE MİNNETLE ANIYORUZ

Düşman işgalinden kurtuluşumuzun 98. inci yılında Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere tüm şehitlerimizi bir kez daha şükran ve minnetle anıyor, tarihin bizlere çıkartmasını istediği derslerin geleceğe ışık tutmasını dileyerek saygılarımı sunuyorum” görüşlerine yer verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL