Sağlık

Lahana sarmasının hiç bilinmeyen faydaları!

Beyaz lahana yemenin ve turşusunu kurmanın tam zamanı. İçeriğindeki vitaminler ve minerallerle çok faydalı bir kış sebzesi olan lahana, gözleri, cildi, kalbi koruyor, turşusuyla da müthiş bir probiyotik kaynağı oluyor. Kanser riskini..

Lahana sarmasının hiç bilinmeyen faydaları!

Beyaz lahana yemenin ve turşusunu kurmanın tam zamanı. İçeriğindeki vitaminler ve minerallerle çok faydalı bir kış sebzesi olan lahana, gözleri, cildi, kalbi koruyor, turşusuyla da müthiş bir probiyotik kaynağı oluyor.

Kanser riskini düşürmesiyle de bilinen lahana yapraklarını ağrıyan yere sardığınızda iyileştirici etkisi bulunuyor…

Özellikle yeni doğum yapan ve emziren kadınların göğüslerinde hissettikleri ağrılar için de lahana yaprakları birebir. Göğüslerinize lahana yapraklarını koyduğunuzda ağrıyı dindirici etkisi bulunuyor.

Tiroid bezinin çalışmasında sorun yaşayanlar boğaz bölgesine lahana yapraklarını sarıp, bandajlasın. Gece bu şekilde uyuduktan sonra da sabah yaprakları çıkartsın.

Baş ağrılarından kurtulmak için de lahana yaprakları birebir. Lahana yapraklarını baş bölgenize sarın ve bir bere/şapkayla tutturun. Ağrının azaldığını hissettiğinizde yaprakları çıkartın.

lahana-faydası

LAHANA SARMASININ FAYDASI

Zengin lif kaynağı olması sayesinde mide ve bağırsak hastalıklarına karşı koruyor, hem tok kalmayı hem de bağırsakların sağlıklı çalışmasını sağlıyor. Sağlıklı bir sindirim ve boşaltım sistemi için beyaz lahana gibi lif açısından zengin besinleri tüketmeye özen gösterin. Kabızlık şikayeti olanlar da mutlaka beslenme alışkanlıklarında yer vermeli. Çiğ tüketimi bağırsak hareketlerinde daha etkili oluyor.

BEYAZ LAHANA TURŞUSU…

Bugünlerde çarşı pazarda bolca bulabildiğiniz, tam mevsimi olan beyaz lahanayı evde kendimiz turşu kurarak antioksidan özelliğinden de bolca faydalanabilirsiniz. Turşusunu kurarken tuz yerine sirke kullanmanız uzmanlar tarafından önerilen en kritik noktadır. Fermantasyon sırasında kazanacağı probiyotik özelliği ile kış aylarında hastalıklara karşı iyi bir koruyucudur. Probiyotikler bağırsak florasını güçlendirerek bağışıklık sistemini kuvvetlendirip hastalıklara karşı korunmamızı sağlıyor. Eğer yemeğini ya da çiğ olarak tüketmeyi sevmiyorsanız lahana turşusu iyi bir tercih

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL