Lale festivali coşkuyla başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Lale Festivali’nin 11.si Seka Park’ta start aldı. Yoğun katılımın gerçekleştiği Festivale yarışmacılar, yetiştirdikleri lalelerle katılıyor. Sabah saatlerinde başlayan festival ile birlikte Sekapark renkli günlerinden birisini..

Lale festivali coşkuyla başladı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından her yıl düzenlenen Lale Festivali’nin 11.si Seka Park’ta start aldı.

Yoğun katılımın gerçekleştiği Festivale yarışmacılar, yetiştirdikleri lalelerle katılıyor. Sabah saatlerinde başlayan festival ile birlikte Sekapark renkli günlerinden birisini daha yaşıyor. Vatandaşlar Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından satışa sunulan 5 bin adet lale soğanını özenle yetiştirerek festivalde yarışmacı oldular. Ayrıca Lale Festivaline katılan vatandaşlara yönelik, Ekoloji uzmanı ve aynı zamanda Festival Juri Başkanı Erkan Şamcı tarafından doğal yaşam üzerine seminer verilecek.

BİRBİRİNDEN RENKLİ LALELER YARIŞIYOR

Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen 11. Lale Festivali’nde katılım oldukça yoğun gerçekleşti. Birbirinden renkli lalelerin sergilendiği yarışmada, değerlendirmeler alanında uzman juri ekibi tarafından yapılıyor. Jüri üyeleri birbirinden farklı konseptlerle sunulan laleleri puanlandıracak.

ÇOCUKLAR EĞLENİYOR

Lale festivali çerçevesinde karnaval alanına çevrilen Seka Park’ta şişme oyun grubu, Kağıtspor izci çocuk eğlenceli spor parkuru ve ahşap yakma atölyesi, Park bahçeler fotoğraf çekim alanı, halk oyunları gösterisi ve Büyükşehir Belediyesi Bando Takımıyla çocuklar gönüllerince eğleniyor. Öte yandan festival alanında kaligrafi, ebru sanatı ve yüz boyama etkinliğiyle çeşitli sürprizler yer alıyor. Eğlenceli başlayan festivalde çocuklar, patlamış mısır ve pamuk şeker gibi bir çok ikramdan yararlanabiliyor.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL