Lastik-İş’in yeni Genel Başkanından önemli açıklamalar

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın vefatının ardından genel başkanlığa getirilen Alaattin Sarı, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da fabrika ziyaretinde bir işçi tarafından silahla vurularak öldürülen..

Lastik-İş’in yeni Genel Başkanından önemli açıklamalar

Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın vefatının ardından genel başkanlığa getirilen Alaattin Sarı, düzenlediği basın toplantısında önemli açıklamalarda bulundu.

Geçtiğimiz günlerde Sakarya’da fabrika ziyaretinde bir işçi tarafından silahla vurularak öldürülen Lastik-İş Sendikası Genel Başkanı Abdullah Karacan’ın yerine  sendika genel başkanlığına Genel Sekreter Alaattin Sarı getirildi. Alaattin Sarı, lastik işçileriyle birlikte Başiskele’deki Tryp By Wyndham Otel’de bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda Lastik-İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Necdet Ulusoy ve Mali Daire Başkanı İhsan Malkoç da hazır bulundu.

ABDULLAH KARACAN BİR MARKADIR

Abdullah Karacan’ın ölümünden dolayı çok üzüntü duyduklarını belirten Alaattin Sarı, “Acımız büyük. Dertliyiz. Sıkıntılıyız. Bu sıkıntılarımızı sizlerle paylaşmak için bugün basın toplantısı yapma ereği duyduk. Kültürümüzde var olan bir cenazemiz vardı. Genel başkanımız, abimiz, büyüğümüz, İzmit’in ve Kocaeli’nin aynı zamanda babası. Ailesinin, kızlarının da en değerlisi, ailesinin reisiydi. Abdullah Karacan’ı kaybetmenin üzüntüsünü yaşıyoruz, 10 gün oldu aramızdan ayrılalı. Bu toplantı benim genel başkanlığımla alakalı bir basın toplantısı değildir. Zerre kadar genel başkanlığa tamah eden bir insan değilim. Özellikle bu olaydan sona hiçbir şekilde genel başkan olmuşum olmamışım umurumda değil. Dostu da düşmanı da 10 gün zarfında maalesef gördük. Abdullah Karacan bir markaydı. Biz Abdullah Karacan olamayız” dedi.

OKUL YAPMA HEDEFİ VARDI

“Lastik firmaları nasıl bir markaysa Abdullah Karacan da öyle bir markaydı” diyen Sarı, “Liderdi, liderliği tartışılmaz, asla muhakemesi edilemezdi. Ufku, sendikaya bakışı bugün şu anda bu güzel otelde toplantı yapıyorsak onun sayesindedir. Sendikacılığı sadece ücret sendikacılığı değil, sosyal sendikacılık olarak yapmıştır. Hedefleri vardı. Biri de okul yaptırmaktı. Bizler onun görevini devralmış yöneticiler olarak genel kurulumuzu biraz daha erkene alarak sonraki süreçte oluşacak olan yönetimin alacağı kararlar çerçevesinde hayata geçirilecektir” ifadelerini kullandı.

İZMİT BÖYLE CENAZE GÖRMEDİ

Karacan’ın ölümünün arkasında karanlık güçlerin olduğunu iddia eden Alaattin Sarı, “Kamuoyundan ve basında yazılanları gördüğümüzde çok üzüldük. Katile destek olan kişiler, bu çevreler IP numarasının aynı olduğu sosyal medya hesaplarından bir sürü karalama kampanyası yapmışlardır. Bu katilin arkasında olan karanlık güçlerin, onlarla birlikte olanların, destek olanlar için Türkiye hukuk sisteminde polisimizi ve savcılarımızı göreve davet ediyoruz. İzmit böyle bir cenaze kalabalığı görmedi. Duygu seli içinde olanları, ağlayanları gördük. Bu katili destekleyen çevrelere uymayacaklarını biliyoruz. Bu destek her seferinde gösterilmiştir. Lastik İş Sendikası’nı korku imparatoru gibi gören bu çevreler kesinlikle yanılmaktadır. Korku imparatoru olan sendikanın genel başkanını yaptıklarıyla her seferinde görüyoruz. Onlar büyük bir yanılgı içindedir” şeklinde konuştu.

LASTİK İŞ DİMDİK AYAKTA

Sendikanın dimdik ayakta olduğunu belirten genel başkan Alaattin Sarı, “Lastik-İş Sendikası temsilcileri, şubesi ve tüm kadrolarıyla dimdik ayaktadır. Abdullah Karacan bir bayrak bırakmıştır. Bu bayrak asla yere düşmeyecektir ve dimdik ayakta kalacaktır. Lastik fabrikalarındaki yatırımların devam etmesi, istihdam konusunda da devam etmesi için elimizden geldiğince destek olacağız. Asla tereddüte kapılmayın. Abdullah Karacan öyle bir sendika bıraktı ki bize de doğru kararlar çerçevesinde bu sendikayı yönetmek düşer” dedi.

GÖRÜNTÜLERİ PAYLAŞANLARDAN ŞİKAYETÇİYİZ

Karacan’ın ölümünün ardından olay anına ilişki ortaya çıkan bazı görüntülerin montaj olduğunu iddia eden Sarı, “Katilin yaraladığı bir arkadaşımız dün ameliyattan çıktı. Kendisine acil şifalar diliyoruz. Bizim de çok dostumuz çok da düşmanımız var. Bu tamamen katilin arkasındaki karanlık güçler tarafından planlanmış ve uygulanmış olarak görüyoruz. Sanki o katil çok mağdur edilmiş, darp edilmiş gibi ifadeler. Katilin kıyafetine bir bakın sivil giyinmiş. Servis edilen görüntüler tamamen montaja dayalı görüntülerdir. Buradan suç duyurusunda bulunuyorum. Bu görüntüleri yayınlayanlar için Savcılığı göreve davet ediyorum. Görüntüleri servis edenlere dava açacağımızı bilmenizi isteriz. Bu kadar ucuz olamaz. Bir değerimizi, bir dostumuzu, bir genel başkanımızı kaybettik. İzmit bir ağabeyini kaybetti. Acımız büyük” dedi.

KATİL SAVUNULMAZ

Alaattin Sarı konuşmasının devamında, “Genel başkanımız, o katilin elini tutmuş, iş sahibi olması için elinden geleni yapmış ve onun sayesinde iş sahibi olmuştu. En acı tarafı da bu arkadaşlar. Arkadaş oraya geldiğinde genel başkanımız,  ‘Su verin arkadaşa, gel arkadaşım sakin ol, anlat derdini’ diyor. İbadet edeceği sırada silahını masasına koydu. O silahı alarak iki defa kafasına ateş etmiş, o arkadaşımız vurulmamış ama diğer iki arkadaşımız ve genel başkanımız vurulmuş. Bu insan potansiyel suçludur. Onun için savcıları göreve davet ediyoruz. Katili savunmak olmaz. Ben hakim değilim, savcı da değilim. Biz de mükemmel değiliz ama ben insanım, duygularım var” şeklinde konuştu.

SENDİKAYA SAHİP ÇIKIN

Kendisinin yönetimde olup olmamasının pek bir önemi olmadığını söyleyen Sarı, “Burası mama yeri değil, emekçinin, işçinin yeridir. Burası emekçi arkadaşlarımızındır. Buradan duyuruyorum. Buralara sahip çıkın. Genel başkan olmuşum olmamışım çok da umurumda değil. Oturup konuşacağız arkadaşlarımızla. Bizleri istemezlerse öpüp başımızın üstüne koyacağız. Lastik İş Sendikası dimdik ayaktadır. Lastik İş Sendikası yöneticileri Genel Merkezin arkasındadır. Bu uğurda ölüm de doğum gibi haktır” ifadelerini kullandı.

ABDULLAH KARACAN OKULU YAPTIRACAĞIZ

Sendika içerisinde çalışanlara baskı yapılmadığını belirten Alaattin Sarı “Asla mobing yoktur. Çalıştıkları sürece bölüm değişikliği olabilir. Bu her iş yerinde de görülebilir. Genel kurulumuzda haziran ayında olacaktı. Erkene alma konusunda yönetim kurulunu toplayacağız.  Merhumun 40. ölüm gününde başkanın belgeselini yapmayı düşünüyoruz. Abdullah Karacan’ın hayallerinden biri okuldu. İnşallah biz veya bizden sonra arkadaşlarımızın çalışmalarıyla Abdullah Karacan’ın adını taşıyan okul yaptırarak adını yaşatmak istiyoruz” diyerek sözlerini sonlandırdı.  Toplantıda işçiler, yeni genel başkan Alaattin Sarı’yla birlik beraberlik mesajı verdi.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL