“Mağdurların Sesi Olacağız”

Emin Yılmaz’dan Belediye Başkanı Hamza Şayir’e Sorular İYİ Parti Dilovası ilçe Başkanı Emin Yılmaz, geçtiğimiz aylarda ulusal basına da yansıyan Hamza Şayir’in şirketinin şüpheli devri sonrası mağdur olan vatandaşların sesi..

“Mağdurların Sesi Olacağız”

Emin Yılmaz’dan Belediye Başkanı Hamza Şayir’e Sorular

İYİ Parti Dilovası ilçe Başkanı Emin Yılmaz, geçtiğimiz aylarda ulusal basına da yansıyan Hamza Şayir’in şirketinin şüpheli devri sonrası mağdur olan vatandaşların sesi oldu.

 

İşte İYİ Parti Dilovası İlçe Başkanı Emin Yılmaz’ın açıklaması:

 

Önce İsim Değiştirmiş, Sonra Konkordato

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, ortağı olduğu Şayir Mühendislik şirketinin önce ismini değiştirip Bilçağ Nakliyat, İnşaat, Taahhüt, Mühendislik, Gıda, Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi yapmış ve bu şirketteki 1 milyon 811 bin TL tutarındaki sermayesini, tüm hukuki ve mali yükümlülükleriyle ortağı Utku Yılmaz’a 7 Ekim 2019 tarihinde devretmiş. Ancak, Bilçağ Mühendislik 18 Ekim 2019 tarihinde Gebze Asliye Ticaret Mahkemesine başvurarak konkordato ilan etmesiyle beraber akıllarda birçok soru işareti bırakmıştır.

MAĞDURLARIN DESTEKÇİSİ OLACAĞIZ

Evet Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, şirketinin devir işleminin konkordato ilanından 11 gün önce gerçekleştirmesi ticari sorumluluklarından kaçmaya çalıştığını göstermiyor mu? Birçok vatandaş Hamza Şayir’in şirketinde alacaklarını tahsis edemedikleri için zor günler geçirdiklerini bizlere ilettiler. Bizlerde burada topluma örnek olması gereken bir belediye başkanına yakışmayan bu harekete karşılık Bilçağ şirket mağdurlarına haklarını arayacakları hukuki yollarda bizlere başvurmaları halinde destekçisi olacağımızı beyan ederiz.

Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir’e soruyoruz

1- 11 gün sonra konkordato ilan etmek zorunda kalacağı bir şirketi kim neden satın alsın?

 

2- Konkordato ilan etmek zorunda kalan şirketini ortağı Utku Yılmaz’a satarak, Dilovası Belediye Başkanı Hamza Şayir, alacaklı olan kişilerden kaçmış olmuyor mu?

 

3- Hamza Şayir ve Utku Yılmaz daha devir işleminden çok öncesinde şirketin konkordato ilan edecek konumda olduğunu biliyorlar ve bu devir de ortak planları mıydı?

 

4- Kamuoyunun huzurunda bu soruyu herkese soruyorum. ‘’Dilovası halkına başkanlık yapacak bir kişi, topluma örnek olmak mecburiyeti yok mu? ‘’

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL