Güncel Manşetler

Mahalle halkı afetlere hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında Seka Park Otel’de toplantı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli..

Mahalle halkı afetlere hazırlanıyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kocaeli Üniversitesi ve Kocaeli İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında Seka Park Otel’de toplantı düzenlendi. Toplantıya Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Zemin ve Deprem İnceleme Şube Müdürü Mustafa Cevher, Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Esma Buluş Kırıkkaya, Yrd. Doç. Dr. Serpil Gerdan ve Kocaeli AFAD’tan Eğitim Uzmanı Alper Şen ile Sebahattin Yaşa katıldı.

PROJE HAKKINDA YAPILANLAR PAYLAŞILDI

Seka Park Otel’de gerçekleştirilen toplantıda kent genelinde proje ile ilgili yapılan etkinliklerle ilgili programlar paylaşıldı. Kurumlar yaptıkları çalışmalara yönelik değerlendirme toplantısı yaparken, projenin kente kazandıkları hakkında sunum yapıldı.

MAHALLE HALKLARINA EĞİTİM VERİLİYOR

Projenin kapsamında mahallelerde verilecek eğitimlerle ilgili toplantıda proje hakkında istişare yapıldı. Proje kapsamında mahalle sakinlerine afet öncesi için hazırlık eğitimleri gerçekleştirilecek. Ayrıca oluşturulan Güvenli Yaşam Odalarında da depreme karşı yapısal olmayan riskleri en aza indirmek için farkındalık projesi uygulanıyor. Bu projeyle deprem anında meydana gelebilecek yapısal olmayan etkileri asgari seviyeye indirmek hedefleniyor. Sadece evinizdeki elbise dolaplarını, vitrinlerimizi, büyük beyaz eşyalarımızı veya büyük elektronik cihazlarımızı basit yöntemlerle sabitleyerek, deprem sonrası meydana gelebilecek yaralanmalar yüzde 50, ölümler yüzde 3 oranında azaltılabilir.

KOCAELİ GENELİNDE DEVAM EDECEK

Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi kapsamında Güvenli Yaşam Odası projenin uygulandığı mahallelerde sergilenecek. Bu örnek çalışmayla depreme karşı yapısal olmayan risklerin azaltılmasına yönelik toplumda farkındalık oluşturulacak. Proje kapsamında evindeki eşyalarını sabitlemek isteyip imkanı olmayan vatandaşlarımızın istemeleri halinde evlerindeki eşyalar ücretsiz olarak Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekiplerince sabitlenecek.

GÜVENLİ YAŞAM ODASI

Güvenli Yaşam Odasının dış cephesine yapısal olmayan risklerle ilgili genel bilgiler bulunuyor. Ayrıca sabitleme yöntemlerine ait görsellerle giydirilmiş olan oda vatandaşlara rehber oluyor. İçerisinde yer alan televizyon aracılığıyla da sabitleme teknikleriyle ilgili bilgiler paylaşılıyor. Oda içerinde ise doğru sabitlenmiş eşyalar ve sabitlenmemiş eşyalardan kaynaklı riskler uzman personel tarafından vatandaşlara aktarılıyor.

ÜÇ MAHALLEDE UYGULANDI

Kocaeli Mahalle Halkı Afetlere Hazırlık Eğitim Projesi şu ana kadar kent genelinde üç mahallede uygulandı. 196 mahalle sakininin katıldığı eğitim programlarında vatandaşlara afet eğitimi konusunda bilinçlendirme yapıldı. Ayrıca bu zamana kadar 786 vatandaşa Güvenli Yaşam Odasında Yapısal Olmayan Risklerin Azaltılması ile ilgili zarar azaltma eğitimi verildi. 17-18 Ekim tarihleri arasında Gölcük Belediyesi Kavaklı Kongre Sarayında Gölcüklü afet gönüllülerine eğitim verilecek.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL