Güncel Manşetler

Mahalleli Çayırova Belediyesi’nden Umudu Kesti

Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin son belediye meclis toplantısında halkın yanına gelerek halkı neden bilgilendirmediğini sordu. Çayırova’nın Emek..

Mahalleli Çayırova Belediyesi’nden Umudu Kesti

Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği Başkanı Murat Koca, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin son belediye meclis toplantısında halkın yanına gelerek halkı neden bilgilendirmediğini sordu.

Çayırova’nın Emek ve İnönü Mahalleleri’ndeki devam eden kentsel dönüşüm sorunu ile ilgili olarak mahalle sakinleri dün akşam bir toplantı gerçekleştirdiler. Çayırova İnönü ve Emek Mahalleleri Güzelleştirme ve Yaşatma Derneği’nde gerçekleşen toplantında ilk olarak dernek başkanı Murat Koca bir konuşma yaparak, “Başkan Demirci, meclis toplantısının ilk oturumuna hastalığından ötürü katılmadığını, bizim geleceğimizi bilmesi halinde serum takarak dahi geleceğini söylüyor. İkinci toplantıya katıldı ve gayet sağlıklı idi. Niçin aşağıda bekleyen halkın yanına giderek açıklamada bulunmadı. Bizim önceliklerimiz ailemiz, evimiz, işimizdir.” dedi.

Murat Koca’nın ardından Hukukçu Erbay Yücak bir konuşma yaparak yaşanan süreçle ilgili olarak bilgi verdi. Erbay Yücak yaptığı konuşmada, “Burada kimin neyi olduğuna dair bilgiyi belediyeden alamayacağınıza göre hali hazır haritayı ve imar planını da masaya yatırıp herkesin tapusunun veya belgesinin fotokopisiyle geldiği toplantıda, onların oraya işlenmesi lazım. Kısa çözüme belediye yanaşmıyor. Şimdiye kadar ki gayretlerinizi de buna yetmedi. Belediye çözümü için yapmadığınız şey kalmadı, olmadı. Son bir hamleniz var. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gitmeden önce TBMM’de grubu bulunan partilerin grup başkan vekillerine derdinizi anlatacak bir dilekçeyle başvurmalısınız. Bu aynı zamanda Çayırova Belediyesi’ni şikâyet etmekse, şikâyet etmektir.  Tüm bunları yaparken ikinci bir plana hazırlanın. Her hane kendi evindeki mülkiyet belgesini getirecek. Tapu, tapu tahsis belgesi, emlak vergisi ödenme makbuzunun fotokopisini getirecek. Burada haritacı ve plancı, Adalet Arayan Mahalleler/Mahalleliler Birliği ve Bir Umut gönüllülerinden gelecektir. O ekip o belgeleri, o hali hazır haritaya işleyecek. Kendi durumunuzu bilecek, bunu imar planı ile çakıştıracaksınız. O tablonun üzerinden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na bir proje teklifi götürmek makbuldür.” diye konuştu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL