MARENDER ’de neler oluyor ? (2)

Yaklaşık 1 aydır yoğun bir çalışma var Marender’de. İlk haberimizde Marmara Engelliler Derneği Başkanı Memiş Özdemir’le yaptığımız uzunca bir sohbetten bahsetmiştik. Neler yaptıklarını, neler yapmak istediklerini, neden seslerini duyurmakta zorluk..

MARENDER ’de neler oluyor ? (2)

Yaklaşık 1 aydır yoğun bir çalışma var Marender’de.

İlk haberimizde Marmara Engelliler Derneği Başkanı Memiş Özdemir’le yaptığımız uzunca bir sohbetten bahsetmiştik.

Neler yaptıklarını, neler yapmak istediklerini, neden seslerini duyurmakta zorluk çektiklerini,  tek tek sormuştuk başkan Özdemir’e.

Kısıtlı imkanlarla gerçekleşen başarıyı nasıl gerçekleştirdiklerini öğrenmiştik.

 En son çalışmasından bahsetmek istiyoruz MARENDER’in.

Yaklaşık 1 aydır yoğun bir çalışma var Marender’de.

Gebze teknik üniversitesi destekli üç yıldır devam eden eğitim projesinin ardından Marmara üniversitesiyle de sağlık alanında yeni bir projeyi hayata geçirmenin yoğunluğu.

Marender’in yeni projesi Marmara Üniversitesi Psikyatrik araştırma Psikyatri kliniğinden  Uzman Pisikolog. Simla Dirimtekin ve ekibi tarafından haftada bir gün olarak başlayan daha sonra talep üzerine haftada iki gün olarak devam eden İletişim ve yaşam becerileri eğitimi, Bireysel ve gurup seansları uygulamaları.

Ayrıca bireysel psikolog desteği almak isteyen üyelere  yönelik çalışmalar, bedensel, zihinsel ve işitme engelliler içinde çalışmalar var. Tabi bütün bunlar  Marender üyelerinden ücret alınmayarak yapılıyor.

Kocaeli’de Bugün olarak bir kısmına iştirak ettiğimiz bu gayretli çalışmanın mimarları başta MARENDER Başkanı Memiş Özdemir olmak üzere Uzman Pisikolog. Simla Dirimtekin, Sosyolog Zeynep Kahraman, Asistanları. Aras Arı, Nur Gebedek, Rabia Ataç ve Evin Canpolat’ı gönülden kutluyoruz. İyi ki iyiliklerle dolu gönlünüz var.

İyi ki varsınız.

 

Evet sormaya devam edeceğiz “MARENDER ’de neler oluyor ?

 

(Bütün yönleriyle anlatmaya çalışacağız MARENDER’i, lütfen bizi takibe devam edin)

 

Marender irtibat:0 262 700 00 66

 

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL