Güncel Manşetler

Mega Hafıza Melik Duyar Gebzelilerle buluştu

Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kent meydanında bulunan kültür merkezi salonunda hız kesmeden devam ediyor.  Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kent meydanında bulunan kültür merkezi salonunda hız kesmeden devam ediyor. Etkinlik kapsamında..

Mega Hafıza Melik Duyar Gebzelilerle buluştu
Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kent meydanında bulunan kültür merkezi salonunda hız kesmeden devam ediyor.
043537_ekran-alintisi
 Gebze Belediyesi kültür-sanat etkinlikleri kent meydanında bulunan kültür merkezi salonunda hız kesmeden devam ediyor. Etkinlik kapsamında kamuoyunda Mega Hafıza olarak bilinen Dünya Hafıza Şampiyonu Melik Duyar Gebzelilerle bir araya geldi. “Beyin Gücünüzü Keşfedin”  konulu konferansı ile Gebzelilerin karşısına çıkan duyan konferansının başında seyircilere sırasıyla 6 soru sordu ve doğru cevap veren seyircilere kitap hediye etti.
ÖĞRENMENİN 3 ALTIN KURALI
Öğrenmede 3 temel hususun oldukça önemli olduğuna vurgu yapan Duyar” bir şeyi unutmak istemiyorsak, öğrenmek istiyorsak kesinlikle duyguların da işin içine girmesi gerekir. Akılda kalan anılarımız aslında önemli şeyler değil, bizim için duygusal anlamı olan olaylardır. Öğrenmede bir diğer önemli şey de beynin her iki kısmını eşit bir şekilde kullanabilmektir. Beynimiz iki kısımdan oluşur sol kısımda sayısal veriler, sağ kısımda ise sanatsal veriler kaydedilir.
 Önemli olan iki kısmı eşit kullanmayı başarabilmektir. Bir kısmını dominant bir şekilde kullanan kimse hiçbir işte çok başarılı olamaz. Öğrenme son olarak eski bilgiler ile yeni bilgiler arasında bağ kurmaktır. Eski bilgiler ile yeni bilgiler arasında kurulan bağlar sonucunda bilgiler birbirini tetikler ve daha kalıcı bir hale gelir” ifadelerini kullandı. Duyar sunumunun son kısmını sorulara ayırdı ve seyircilerden gelen soruları cevaplandırdı. Duyar ayrıca sevenleri için kitaplarını da imzaladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL