“Mekke ve Kudüs’ün fethi iki büyük fetihtir”

KOCAELİ ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ MEKKE VE KUDÜS’ün FETHİNİ 9 İLÇEDE KUTLADI Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen “Mekke’nin Fethi” programına bu yıl Kudüs’ün Fethi’de eklendi…

“Mekke ve Kudüs’ün fethi iki büyük fetihtir”

KOCAELİ ANADOLU GENÇLİK DERNEĞİ MEKKE VE KUDÜS’ün FETHİNİ 9 İLÇEDE KUTLADI

Anadolu Gençlik Derneği ve Milli Gençlik Vakfı tarafından geleneksel olarak gerçekleştirilen “Mekke’nin Fethi” programına bu yıl Kudüs’ün Fethi’de eklendi.

– İzmit’te Hasan Gemici Spor Salonu’nda

– Gebze’de Osman Hamdi Bey Kültür Merkezi’nde

– Çayırova’da Toprak Düğün Salonu’nda

– Darıca’da Adnan Menderes Kültür Merkezi’nde

– Körfez’de Tütünçiftlik Kültür Merkezi’nde

– Gölcük’te Gölcük Kongre Salonu’nda

– Derince’de Zübeyde Hanım Kültür Merkezi’nde

– Karamürsel’de Beyaz Saray Düğün Salonu’nda

gerçekleştirilen fetih programlarına vatandaşların ilgisi yoğundu. Kocaeli genelinde programlara 5.000 kişi civarında katılım oldu. Programa davet edilen hatipler aracılığıyla, ana temanın da olduğu, Mekke ve Kudüs’ün fethi ve bu iki şehrin mukeddasatı üzerine konuşmalar gerçekleştirildi. Katılımcı olarak, Ekrem Şama, Nurettin Şirin, Necip Katırağ gibi kendi alanlarında güçlü isimler, halka seslendi.İzmit ilçe programına katılan il başkanı Kemal Halıcı açılış konuşması yaptı;

İKİ BÜYÜK FETİH

“Mekke ve Kudüs’ün fethi iki büyük fetihtir” diyen Halıcı “Günümüz Müslümanlarının bu büyük Mekke ve Kudüs’ün fetihlerden çıkaracağı bazı dersler vardır. Öncelikle Müslümanlar verdikleri sözleri tutarlar, yaptıkları antlaşmayı bozmazlar. Zaferin Allah’tan olduğuna inanırlar. Sabrın ve fedakârlığın Müslümancı bir yaşam tarzının gereği olduğunu bilirler. İslam yaşamanın ancak cihat ile mümkün olduğunu idrak ederler. Zafere giden yolda en büyük gücün inanç olduğunun farkındadırlar. Emaneti ehil ellere teslim etmek gerektiğine inanırlar. Fethin gayesinin ganimet elde etmek değil, yürekleri kazanmak olduğunu bilirler. İslam’ın yaşanmasında kadın erkek tüm Müslümanların itaat sorumluluğu olduğunun farkındadırlar. Bir Müslüman’ın gücü nispetinde tüm yeryüzünden sorumlu olduğunu bilirler. Tevazünün, vefanın ve sadakatin Müslüman ahlakinin vazgeçilmezleri olduğuna inanırlar” dedi.

 “Bugün hep beraber ümmetin emaneti olan iki şehrimizle alakalı bir fetih kutlamasını idrak ediyoruz. İlk fetih Mekke’nin fethi ilk fatih Hazreti Muhammed’dir. Hem Mekke’nin fethini hem de Kudüs’ün fethini hep beraberce idrak ediyoruz. Bugün Hazreti Muhammed’in miracın beşiği olan fethi kutluyoruz. Hazreti Ömer’in emaneti, Selahaddin Eyyubi’nin emanetini, Abdülhamid Han’ın emaneti, rahmetli Erbakan hocamızın emanetini, Mekke’nin ve Kudüs’ün fethini kutluyoruz” dedi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL