Merak ediyorsanız işte ‘MARENDER’

‘MARENDER’ yaptığı yazılı açıklama ile dernek hakkında merak edilenleri bir bir cevapladı.   Marender tarafından yapılan açıklama:” Eğer samimiyseniz bizimle ilgili bilgileri bizden istediğinizde merak ettiğin tüm bilgileri doğru olarak..

Merak ediyorsanız işte ‘MARENDER’

‘MARENDER’ yaptığı yazılı açıklama ile dernek hakkında merak edilenleri bir bir cevapladı.

 

Marender tarafından yapılan açıklama:” Eğer samimiyseniz bizimle ilgili bilgileri bizden istediğinizde merak ettiğin tüm bilgileri doğru olarak veririz.
Marmara engelliler derneğinin çalışmaları ve hakkındaki merak ettiğiniz tüm bilgileri siyasetin girdabına düşmüş tuzu kuru birkaç engelliden değil dernek merkezinden tüm bilgileri alabilirsiniz.” denildi.

Açıklamanın devanı şöyle “Marender’in 16 kişilik yönetim kurulu üyelerinin tamamı engelli ve ailesinden oluşuyor. Marender’in yönetiminde siyasetten yada bürokrasiden kimse yok. Marender’in çalışmaları kurucu ve 9 yıldır başkanlığı devam eden (%76 bedensel. eng.) Memiş Özdemir Başkanlığında yürütülmektedir. 9 Yıldır devam eden büyük paradan ve siyasetten uzak durma kuralı taviz verilmeden devam etmektedir. Çünkü; Büyük paranın idare kavgası, Siyasetin kendi çizgisinden başkasını kabul etmemesi nedeniyle STK’da hizmet verimli olmaz.

Tahmin edebiliyoruz parasız nasıl ayakta kalıyorsunuz sorusunu sormak istediğinizi. Derneğin kira ve faturaları Çayırovalı bazı hayırsever dostlarımız tarafından karşılanıyor. Çatıyı bu şekilde ayakta tutarken başta başkan olmak üzere gönüllü çalışanlar hiç bir şekilde yevmiye maaş adı altında para almıyor. Sosyal ve kültürel projelerimizi yine bölgemizdeki hayırsever dostlarımızın günü birlik imece usulü desteğiyle 9 yıldır yürütüyoruz. Bu güne kadar yüzlerce kişiye yardımlarda bulunduk. Bölgemiz Marmara olsa da Türkiye’nin değişik illerine tekerlekli sandalye başta olmak üzere değişik medikal malzeme yardımları yaptık yapıyoruz. Danışmanlık ve bireysel yardımlar başta olmak üzere dernek merkezinde bilinçlendirme programları ağırlıkta olmak üzere ‘aça ekmek verirken ekmeği çalışarak kazanmalarına’ da yardımcı oluyoruz.

Çalışmalarımızı ana okullarından başlayıp üniversite düzeyine çıkardık ve onlarla vatandaşların yaşam kalitelerine katkı sunmaya çalışıyoruz. Bu çalışmalarımızı bugüne kadar Çayırovalı bazı esnafların düzenli olarak aylık 30 lira ile 75 lira arasındaki destekleri ile yürüttük ve yürütüyoruz.Bazı projelerimizin maddi yetersizlik sebebiyle yarım kaldığı da oluyor. Projelerimizi yarım kalmaması ve yeni projelerin insanların hizmetine sunulması için desteklerinizi bekliyoruz. Bu güne kadar bizi yalnız bırakmayan tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz.”

(Marender)

https://www.facebook.com/226204730726931/videos/386253005610225/

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL