Merak etmeyi öğrenin, merak edin..

Bilgievi öğrencileri ile Çanakkale temalı söyleşide bir araya gelen tarihçi – yazar Yavuz Bahadıroğlu, öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu. Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Büyükşehir Belediyesi Gençlik..

Merak etmeyi öğrenin, merak edin..

Bilgievi öğrencileri ile Çanakkale temalı söyleşide bir araya gelen tarihçi – yazar Yavuz Bahadıroğlu, öğrencilere önemli nasihatlerde bulundu.

Leyla Atakan Kültür Merkezi Şefik Postalcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen söyleşiye Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, veliler ve öğrenciler katıldı. Öğrencilere Çanakkale Zaferi ve gündem üzerinden önemli nasihatlerde bulunan Bahadıroğlu, “Bazıları gördüğüne inanır, bazıları ise hayallere inanır. Siz bol miktarda hayal eden olun, denemekten çekinmeyin. Merak etmeyi öğrenin, merak edin” dedi.

KUM SANATINI ÇOK BEĞENDİLER

Çanakkale temalı söyleşi öncesi Harun Beyaz’ın seslendirdiği Çanakkale türküleri ile kum sanatının önemli isimlerinden Ömer Faruk Elmas’ın çizimleri salonu dolduran öğrencileri kendilerine hayran bıraktı. Öğrenciler bir yandan türküleri dinlerken bir yandan da Ömer Faruk Elmas’ın kumdan çizdiği resimleri cep telefonlarıyla kaydetti.

VATAN GİBİ BİR DERDİNİZ OLSUN
Çanakkale Zaferi’nin 103’üncü yıldönümünde gençlere Çanakkale Savaşı’nı kısa hikâyelerle anlatan Bahadıroğlu, “250 bin şehit verdiğimiz Çanakkale’yi çok iyi anlamamız gerekiyor. Çanakkale’yi yani şehitlerimizi en iyi anlatan şair Mehmet Akif Ersoy’dur. Şehidi en iyi anlatan şiir ise Çanakkale Şehitleri şiiridir. Hele bir İstiklal Marşımız var ki bu mısraları yazabilmek için şairin yüreğinin yanması gerekir. Mehmet Akif yüreği yanan şairdir. Vatan gibi bir derdiniz olsun, aile gibi bir derdiniz olsun” şeklinde konuştu.

HAYATINIZA BESMELE KATIN

“Çanakkale Savaşı ‘geçeceğiz’ diyenlerle ‘geçirtmeyeceğiz’ diyenlerin savaşıdır” diyen Yavuz Bahadıroğlu, “Savaşta Seyit Onbaşı’nın attığı bir top mermisi savaşın seyrini değiştirdi. Oradan kurtulmak isteyen gemiler Karanlık Limana girdi. Nusret Mayın Gemisi’nin döktüğü 26 mayının 26’sı da patladı. Halbu ki, o mayınları Çanakkaleli demirci ustaları baruttan yapıp cepheye teslim etmiş. Almanların son teknolojik mayınları patlamazken bu mayınlar topyekün patlamış. Cevat Paşa gülüyor ve diyor ki “Çanakkaleli denizci ustaları mayına döktükleri baruta besmele kattılar. Bismillah kattılar. Hayatınıza biraz besmele katın, güçlenirsiniz” dedi.

DENEMEKTEN ÇEKİNMEYİN
Öğrencilere hikâyelerle örnekler veren Bahadıroğlu, “Hayatınız boyunca doğru tarafta durmayı başarırsanız ve elinizden geleni yaparsanız sırtınız yere gelmez. Dünyayı değiştirmek istiyorsanız beyninizi yanarcasına çalıştıracaksınız. Bizim meşhur Nasrettin Hoca’nın göle maya çalma hikayesini biliyorsunuz. Komşusuna ‘ya tutarsa’ diyen hocanın mayası belki göle tutmadı ama mucit Edison’un denemeleri tuttu. Bazıları gördüğüne inanır, bazıları ise hayallere inanır. Siz bol miktarda hayal eden olun. Sizler de Edison gibi bol bol deneyin, denemekten çekinmeyin. Merak etmeyi öğrenin, merak edin. Siz doğru hedef koyarsanız, doğru hedefinize yürürken zorlanırsanız Allah o işin ucundan tutar. Hedefe gittiğiniz yol doğru olsun, hedefe giderken kullanacağınız araçlar doğru olsun yeter” şeklinde konuştu.

BİRBİRİNİZE KENETLENİN

Bahadıroğlu Çanakkale ruhunun bugün Afrin’de yaşandığını aktararak” Şair ‘Fıtrat değişir sanma bu kan yine o kandır’ diyor. Osmanlı’nın son sözü Cumhuriyetin önsözüdür. Çanakkale kazanılmasaydı İstiklal Harbi kazanılamazdı, bugün Afrin’e giremezdik. Bunu da kazanacağız diye yola çıktık. Biz ezanla bombardıman uçağı indirmiş bir milletiz. 15 Temmuz’da ilk defa söz milletin dedik. Millet olduğumuzu idrak ettik. Birbirimize kenetlendik, kenetlenmiş insanları hiç kimse sindiremez. Ne top, ne tank ne uçak… Millet olmanın gücü bu işte. Türkiye bölgede belirleyici olmaya devam ediyor.” ifadelerine yer verdi.

PLAKET TAKDİM EDİLDİ
Program boyunca söyleşiye katılan öğrencilerden büyük alkış alan Yazar Yavuz Bahadıroğlu’na katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Ali Bilgi, Kılavuz Gençlik Plaketi takdim etti.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL