Genel Güncel Manşetler Spor Yaşam

Meraklılarına Özel Motor Kıyafetleri Tavsiyeleri

Meraklılarına Özel Motor Kıyafetleri Tavsiyeleri Güvenli bir motosiklet yolculuğu için motor kıyafetleri hayati öneme sahip. Sürüş sırasında her duruma hazırlıklı olabilmeniz için tasarlanan bu ürünler, günlük kıyafetlerinize kıyasla çok daha..

Meraklılarına Özel Motor Kıyafetleri Tavsiyeleri

Meraklılarına Özel Motor Kıyafetleri Tavsiyeleri

Güvenli bir motosiklet yolculuğu için motor kıyafetleri hayati öneme sahip. Sürüş sırasında her duruma hazırlıklı olabilmeniz için tasarlanan bu ürünler, günlük kıyafetlerinize kıyasla çok daha güçlü materyallerden üretiliyor. Motosiklet kullanırken hem şık hem de konforlu olmanızı sağlayacak kıyafetleri tercihleri ile siz de yolların keyfini doyasıya çıkarabilirsiniz. Farklı çeşitler arasından tercih yapmakta zorlananlar ve ne alacağına karar veremeyenler için faydalı ipuçlarını bir araya getirdik. Siz de motosiklet kıyafetlerine dair daha fazlasını öğrenmek istiyorsanız okumaya devam edin.

Motor Kıyafeti Çeşitleri

Motor kullanırken tercih edebileceğiniz farklı kıyafet ve aksesuar çeşitleri bulunuyor. Bu ürünler sürüş konforunu artırmak, rüzgardan korumak ve darbelere karşı dayanıklılık sağlamak için farklı özelliklere sahip oluyor. Tercih edebileceğiniz motor kıyafetlerini ve gerekli bazı aksesuar çeşitlerini şu şekilde sıralayabiliriz;

Motosiklet Pantolonu

Düşünmekten kaçındığımız kazalar, yollarda olmanın gerçekleri arasında yer alıyor. Bu gerçekten kaçınmak yerine onu kabullenip gerekli önlemleri aldığınızda çok daha güvenli bir sürüş sağlayabilirsiniz. Herhangi bir darbe sonucu motordan düşerseniz günlük kıyafetleriniz kolayca yırtılıp parçalanabilir. Fakat motosiklet için üretilen pantolonlarda kalın ve güçlü malzemeler kullanılıyor. Bunun yanı sıra bazı pantolon çeşitlerinde ekstra koruma sağlamak için dizlik yerleştirebileceğiniz bölümler bulunuyor. Motorcu kıyafetleri arasında en çok tercih edilen çeşitlerden olan pantolonlar, ek özellikleriyle birbirinden farklılaşıyor. Özellikle yağmur geçirmeyen kumaş, terletmeyen kumaş ya da şıklığı artıran farklı tasarımlar fiyatlar üzerinde etkili olabiliyor.

Motosiklet Montu

Sıkça tercih edilen bir başka motosiklet kıyafeti ise mont. Motosiklet dünyasına yeni adım atanlar ve kıyafet noktasında yeterli bilgiye sahip olmayanlar, montların yalnızca soğuk havalarda tercih edildiğini düşünebiliyor. Fakat korunma amaçlı olarak tercih edilen motosiklet montlarının her mevsime uygun çeşitleri bulunuyor. Siz de yazlık, kışlık veya farklı mevsimlere uyum sağlayabilen mont çeşitlerini tercih ederek yolculuklarınıza hazırlanabilirsiniz. Adından da anlaşılabileceği gibi kışlık motorcu montları hem soğuk havaya hem yağmura hem de darbelere karşı koruma sağlıyor. Yazlık montlar ise güçlü materyalleriyle istenmeyen kazalara karşı hazırlıklı olmanızı sağlıyor ve hava geçiren kumaş özellikleri sayesinde sıcak havada konforlu bir kullanım sunuyor. Motosiklet kıyafetleri arasında tek ürünle birden fazla mevsimi geçirmek isteyenler için seçenekler de mevcut. Bu tür motosiklet montlarının iç astarı sıcak havalarda çıkarılabiliyor. Eğer farklı mevsimlerde motorunuzu kullanmaya devam edecekseniz siz de bu tür kullanışlı modelleri tercih edebilirsiniz.

Motosiklet Eldiveni

Hakimiyeti kolaylaştırması ve küçük bir aksesuar olması bakımından her mevsim giyilebilen motor eldivenleri oldukça avantajlı. Fiyatları bakımından da diğer motosiklet aksesuar ve kıyafetlerinden farklılaşan bu ürün bir hayli seviliyor. Bu noktada ekstra koruma tercih ediyorsanız avuç içi korumasına özellikle dikkat etmenizde fayda var. Herhangi bir darbe sonucu düşmeniz durumunda bu tür ekstra koruma sağlayan eldivenler, ellerinizi önemli ölçüde koruyor.

Motosiklette Yüz ve Boyun Koruyucular

Bu tür aksesuarlar mevsim şartlarına ayak uydurabilmenizi kolaylaştırıyor. Özellikle rüzgarlı ve soğuk havalarda mevsimine uygun olarak seçtiğiniz kıyafetler başarı koruma sağlasa da boyun ve yüz gibi bölümler hava şartlarından etkilenebiliyor. Kaskın altından sızan rüzgarı ve soğuğu engellemek için boyunluk tarzı ürünler yardıma koşuyor. Bu noktada zevkinize göre tercih edebileceğiniz birden fazla çeşit mevcut. Bu çeşitlerden en bilineni standart motorcu boyunlukları. Bir diğer seçenek ise hem kafanıza hem de boynunuza takabildiğiniz buff’lar. İnce kumaştan üretilen bu ürünler özelliklere yaz ayları için ideal. Dilerseniz buff’ı ağız seviyenize kadar çekip bir maske gibi de kullanabilirsiniz. Böylece ağzınıza sinek gibi uçabilen böceklerin girme riskini önleyebilir ve yüzünüzün belli bir bölümünü rüzgardan koruyabilirsiniz. Adı az bilinen fakat sık karşılaşılan bir diğer seçenek ise balaklava. Bu ürün, tıpkı bir şapka gibi başınızı sarıyor ve boynunuzu çevreliyor. Böylece burnunuz ve gözleriniz dışındaki tüm alanları kapatıyor. Özellikle kış aylarında yoğun olarak tercih edilen baklalavalar sizi soğuk havanın etkilerinden korumaya yardımcı oluyor.

Tüm bu ürünler, olası bir kaza durumunda vücudunuzu korumaya ve darbeleri yumuşatmaya yardımcı oluyor. Özellikle motor kıyafetleri ne kadar korur sorusu oldukça merak ediliyor. Bu kıyafetler, tabii ki sizi bir zırh gibi korumuyor. Fakat yüksek bir hızla hareket ederken düşerseniz, sıradan kıyafetler anında parçalanırken motosiklet kıyafetleri bütünlüğünü mümkün olduğunca koruyarak cildinizin zarar görmesini engelliyor. Özellikle yüzeydeki sürtünme, motosiklet kıyafeti olmadan vücudunuzda büyük hasar bırakabiliyor. Siz de darbelerden korumak ve meydana gelebilecek kazaları minimum hasarla atlatmak için motor kıyafetlerini tercih edebilirsiniz. Böylece yollarda olduğunuz vakitleri daha konforlu ve rahat geçirebilirsiniz.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL