“Meslek Liselerimiz İstihdamın ve Kalkınmanın En Önemli Ayaklarından Biridir”

Mesleki ve Teknik Eğitim Okulların, Üretime Katkılarının Tanıtımı Yapıldı  Meslek Liselerinin  Pandemi  sürecinde ürettikleri ürünlerden Taksici Esnaflara teslim eden Vali Hüseyin, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonunda ortaya koyduğu  Meslek Liselerimizin..

“Meslek Liselerimiz İstihdamın ve Kalkınmanın En Önemli Ayaklarından Biridir”

Mesleki ve Teknik Eğitim Okulların, Üretime Katkılarının Tanıtımı Yapıldı 

Meslek Liselerinin  Pandemi  sürecinde ürettikleri ürünlerden Taksici Esnaflara teslim eden Vali Hüseyin, Milli Eğitim Bakanlığının 2023 vizyonunda ortaya koyduğu  Meslek Liselerimizin Türkiye’nin Kalkınmasında ve İstihdamındaki Yerinin Artırılması Projesi ile ilgili bilgi verdi.

 

Deniz Taksi Durağı’nda düzenlenen programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, İzmit İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Kocaeli Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Kemal Kaya ve davetliler katıldı.

 

Vali Hüseyin Aksoy yapmış olduğu konuşmalarında; “Değerli arkadaşlar, Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk beyin 2023 eğitim vizyonunda ortaya koyduğu;  Meslek Liselerimizin Türkiye Kalkınmasında ve İstihdamındaki Yerinin Arttırılması Projesi kapsamında Kocaeli’ndeki Mesleki ve Teknik okullarımızın ürettikleri ürünleri bugün taksici esnafımızla paylaşarak, meslek liselerimizin ihtiyaç olduğunda birçok alanda üretim yapabileceğini de göstermiş oldular. Özellikle taksici esnafımız önemli bir hizmet ortaya koyuyor. Bu anlamda onların bu hizmetlerini gerçekleştirirken karşılaşacakları risklerden kurtaracak olan meslek liselerimizin üretmiş olduğu kolonya ve maskeleri kendilerine vereceğiz.

 

MESLEK LİSELERİMİZ İSTİHDAMIN VE KALKINMANIN EN ÖNEMLİ AYAKLARINDAN BİRİDİR.

 

Meslek liselerimiz istihdamın ve kalkınmanın en önemli ayaklarından birisi. Bu anlamda meslek liselerimizin daha iyi tanıtılması, meslek liselerimize olan ilginin daha üst noktalara taşınması adına bugün taksici esnafımızla birlikte böyle bir çalışmayı başlattık. Meslek liselerimizin tanıtımına yapacağımız bu çalışmanın da katkı sunmasını özellikle bekliyor ve istiyoruz. Kocaeli’de meslek liselerimiz birçok alanda önemli çalışmalar ve üretimler gerçekleştirmektedir. Pandemi süreci içerisinde de halkımızın ihtiyaç duyduğu maske üretiminde günlük 60 bin kapasiteye ulaşılacak şekilde kendilerini geliştirmişler ve birçok alanda birçok üretimi gerçekleştirmektedir. Bunların dışında dezenfektan, kolonya gibi pek çok farklı ürünü de üretmeye devam etmektedir.

 

Başta İl Milli Eğitim Müdürümüz olmak üzere, meslek liselerimize, Halk Eğitim Müdürlerimize ayrı yarı teşekkür ediyorum. Hep birlikte el ele vererek, bu alanda daha güzel çalışmaları önümüzdeki süreçte de ortaya koymaya devam edeceğiz. Meslek liselerimizin halkımız tarafından benimsenmesi, özellikle gençlerimizin meslek liselerini tercih etmeleri bizim de en büyük beklentimiz. Bu vesileyle meslek liselerimizde üretilen bu ürünleri biz taksici esnafımızla bugün paylaşacağız. Onlara çalışmalarında ve yapacakları hizmetlerde başarılı ve sağlıklı bir süreç ve kendilerine başarılar diliyorum. ” diyen  Vali,  mücadeleye katkısı olan bütün kurum ve kişilere de teşekkür ederek, okullarımızda üretimi gerçekleştirilen ürünleri Deniz Taksi Durağı’nda görev yapan taksici esnafımıza teslim ederek, hayırlı işler dileğinde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL