“Mesleki Eğitim-Sektör İşbirliği” Protokolü  İmzalandı

Kocaeli Valiliği ile Arslanbey OSB, Kocaeli Lastik Sanayii A.Ş., Uzer Makine ve Kalıp Sanayii A.Ş., Almesan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında “Mesleki Eğitim-Sektör İşbirliği” Protokolü  İmza Töreni, Vali Hüseyin Aksoy ve Milli..

“Mesleki Eğitim-Sektör İşbirliği” Protokolü  İmzalandı
Kocaeli Valiliği ile Arslanbey OSB, Kocaeli Lastik Sanayii A.Ş., Uzer Makine ve Kalıp Sanayii A.Ş., Almesan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında “Mesleki Eğitim-Sektör İşbirliği” Protokolü  İmza Töreni, Vali Hüseyin Aksoy ve Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı İbrahim Er’in katılımlarıyla gerçekleştirildi.
İmzalanan Mesleki Eğitim-Sektör İşbirliği Protokolüyle; Kartepe Fevziye Tezcan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ile Kartepe Kamer Öncel Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin eğitsel, sosyal ve ekonomik gereksinimlerinin giderilmesi yolu ile güçlendirilmesi, işletmenin ihtiyaç duyduğu nitelikli iş gücünü yeni teknik ve yöntemlere dayalı olarak yetiştirmek, okullarda öğrenim gören öğrencilerin mesleki eğitim ve stajlarını işletmelerde yapmalarını sağlamak, okullardaki alan öğretmenlerini yeni teknolojilerle tanıştırarak işletmeler tarafından bilgilendirilmelerini sağlamak ve işletmelerin imkanları ölçüsünde okulların donatım malzemesi, atölye araç- gereci, vb. ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanmaktadır.
Mesleki eğitim- sektör iş birliğinde söz konusu okullardaki öğrenci ve öğretmenler alanları ile ilgili yeni teknik ve yöntemlerle tanıştırılacak, bilgi ve teknoloji paylaşımı yapılacak, öğrencilerin mesleki eğitim/stajları konusunda iş birliği yapılacak, işletmelerin imkanları dahilinde okulların ihtiyaçları karşılanacaktır.
Ayrıca İşletmenin imkanları dahilinde başarılı öğrencilere burs verilecek ve söz konusu okuldan mezun olan öğrencilere istihdamda öncelik verilecektir.
Valilik Makamında gerçekleşen imza törenine; Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı İbrahim Er ve Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, Arslanbey OSB Müdürü ve Uzer Makine ve Kalıp Sanayii A.Ş. yönetim kurulu başkanı Bahattin Ertuğ, Almesan Alüminyum Sanayi ve Ticaret A.Ş. yönetim kurulu başkanı Mehmet Öncel katıldı.
Milli Eğitim Bakanlığı Bakan Yardımcısı İbrahim Er’in yapmış olduğu konuşmalarında ise; “ Bugün burada olmaktan ve Milli Eğitimimiz ile sanayiciler arasındaki bu iş birliği protokolüne şahit olmaktan da son derece mutluyum. Türkiye hedefleri olan bir ülke ve bu hedeflere varabilmenin en kestirme yolu ve olmazsa olmazlarından biri insan gücüne yapacağımız yatırımdır. Bu bağlamda Milli Eğitimin sanayi sektörüyle iş birliği içerisinde olması, sanayilerimizin ihtiyaç duyduğu elemanları yetiştirebilmesine katkı sunabilmesi ve bu bağlamda yapılabilecek iş birliği son derece değerli. Hem sanayicilerimize, hem de emeği geçen herkese bu iş birliği için çok teşekkür ediyorum. Dilerim Kocaelimiz ve ülkemiz için hayırlı sonuçlar doğurur.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL