Milletvekili Katırcıoğlu’ndan, İzmit Yenişehir’de esnaf ziyareti

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarındaki esnafları ziyaret ederek bereketli işler diledi. AK Parti..

Milletvekili Katırcıoğlu’ndan, İzmit Yenişehir’de esnaf ziyareti

TBMM Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu (KEFEK) Başkanı ve Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, İzmit Yenişehir Mahallesi Gazi Mustafa Kemal Paşa Bulvarındaki esnafları ziyaret ederek bereketli işler diledi. AK Parti İzmit İlçe Başkanı Hasan Ayaz’ın da eşlik ettiği ziyaretlerde esnaflarla sohbet eden Katırcıoğlu, ortaya çıkan yeni ihtiyaçlar ve şehrin gelişimine katkı sunacak önerileri de yerinde dinledi. Kocaeli’nin 2004 yılından itibaren çok önemli bir gelişim yaşadığını dile getiren Katırcıoğlu, “Kentimizin marka şehir olmasında esnafımızın büyük gayreti ve fedakârlığına şahit olduk. Kocaeli durmadan yeni atılımlarla gelişmeye devam ediyor” dedi.

“BİRÇOK BAŞLIKTA ÖNEMLİ BAŞARILARA İMZA ATTI”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin her alanda kalkınma yaşadığını bunu da dünya üzerinde ki krizlere rağmen başardığını da vurgulayan Katırcıoğlu, “Kocaeli sanayinin başkenti olmasına rağmen turizmde, eğitimde, sağlıkta, çevrede, ulaşımda ve birçok başlıkta önemli başarılara imza attı. Bunun ortaya çıkmasında AK Parti hükümetlerinin büyük başarısı ve başta Büyükşehir Belediye Başkanımız İbrahim Karaosmanoğlu ve ilçe Belediye Başkanlarımızın uyumlu ve dinamik çalışmalarının neticesinde olduğunu da belirtmek isterim” diye konuştu.

“BİLGİ ÜRETME ANLAYIŞI KISKANÇLIĞA NEDEN OLMAKTADIR”

Türkiye’nin 2023 ve 2071 hedeflerine ulaşmasında Kocaeli’nin çok büyük görevleri olduğuna da değinen Katırcıoğlu, “Hedeflerimize ulaşmada her birimize büyük görev düştüğünü de ifade etmek isterim. Kentlerin gelişimi ve esnafımızın çok daha güzel şartlarda ticaretlerini yapabilmelerini sağlamakta bu hedefin içerisindedir. Batılı ülkeler başta olmak üzere birçok alanda ülkemizin rekabet ettiği devletlerin olduğu da aşikârdır. Türkiye’nin yükselen değeri, teknolojide attığı adımlar, yenilikçi bakış açısı ve bilgi üretme anlayışı kıskançlığa neden olmaktadır” ifadelerini sarf etti.

“BÜYÜK TÜRKİYE’Yİ GELECEĞE TAŞIYACAĞIZ”

İnsan kaynağımızın çok verimli bir şekilde yetiştirilmesinin öneminde değinen Katırcıoğlu, yükselmekte olan ekonomisi ve yeni atılımlarıyla dünyada söz sahibi olan Türkiye’nin artık küresel bir güç haline geldiğini de ziyaretlerinde vurgulayan Katırcıoğlu, “Siyasetimizin temeli ve tek gayesi de güçlü Türkiye’nin oluşmasıdır. Mazeret üretmeden maharetimizi konuşturarak vatandaşımızın istek ve taleplerine göre yeni hizmetleri ortaya koyuyoruz. Şunu da ifade etmeliyim ki Türkiye’nin ve kentimiz Kocaeli’nin büyümesini engellemeye çalışanlara inat daha çok çalışacağız. Üreteceğiz ve her zorluğun altına girerek sorumluluğumuzun yerine getireceğiz. 15 Temmuz FETÖ hain darbe girişimini milletimizle birlikte nasıl derdest ettiysek aynı azim ve güçle de Büyük Türkiye’yi geleceğe taşıyacağız” açıklamasını yaptı.

“NİTELİKLİ İSTİHDAMA KATKI SAĞLANDI”

Esnaflarla olan sohbetinde kalifiye insan kaynağının sağlanmasında önemli adımlar atıldığını ifade eden Katırcıoğlu, Büyükşehir Belediyemizin KO-MEK, ilçe belediyelerimizin meslek edindirme kursları ve devlet kurumlarının faaliyetleri ile bu konuda önemli adımlar atıldığını da söyledi. Hemşehrilerimizin mesleki eğitimi ile birlikte bu sayede esnaflarımızın, KOBİ’lerimize ve sanayicilerimize ara eleman ihtiyacı da karşılandığını da belirten Katırcıoğlu, “Bu kapsamda KO-MEK Kurslarımızda şimdiye kadar; 12 ilçedeki 43 Kurs Merkezinde 31 farklı meslek alanında 326 branşta 495 bin 341 kursiyere eğitim verildi. Halen 156 branşta, 24 bin 560 kursiyer ile eğitime devam etmektedir. 12 yılda KO-MEK’ler vasıtasıyla; Ahşap işleme, bilişim teknolojileri, Elektronik, Harita-Tapu-Kadastro, Kaynakçılık, Gaz Altı Kaynakçılığı, Makine gibi yüz binlerce genç yetiştirip, nitelikli istihdama katkı sağlandı” diyerek sözlerini tamamladı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL