“Milli iradenin ilanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı:  “Kahraman halkımız,  Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tam bağımsızlık, özgürlük ve ulusal egemenlik adına vermiş oldukları büyük mücadelenin..

“Milli iradenin ilanı, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlu olsun”

Cumhuriyet Halk Partisi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’dan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Mesajı: 

“Kahraman halkımız,  Baş Komutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde, tam bağımsızlık, özgürlük ve ulusal egemenlik adına vermiş oldukları büyük mücadelenin sonucunda, bundan doksan altı yıl önce ilan edilen Cumhuriyeti ve onun eşsiz kazanımlarını hak etmişlerdir.

Biliyoruz ki Cumhuriyet kolay kurulmadı.

Yedi düvele karşı verilen Kurtuluş Savaşı sonrası Cumhuriyet ile taçlanan bu mücadelenin arkasında ulusumuzun canıyla, kanıyla ödediği diyet vardır, fedakârlık vardır.

Bugün, Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere isimsiz kahramanlarımızın, şehitlerimizin aziz hatıraları önünde saygı, sevgi ve minnetle eğildiğimiz gündür.

Tüm yurttaşlarının hiçbir ayrıma, ötekileştirmeye tabi tutulmaksızın yaşamasını, fikri, vicdanı, irfanı hür nesiller yetiştirilmesini ve tüm komşularıyla iyi ilişkiler içinde, çağdaş dünyanın saygın üyeliğini amaçlayan Cumhuriyetimizin, ilelebet payidar kalacağına duyduğumuz inanç, yaşadığımız sorunlardan kurtulmamız açısından yol göstericidir.

Cumhuriyet’in ilanı ile doğan güneş ve Atatürk ilkelerinin ışığı, vatan topraklarını sonsuza kadar aydınlatmaya devam edecektir.

Bu duygu ve düşüncelerle, Büyük Önder Atatürk’ü, kurtuluşumuz için canlarını feda eden silah arkadaşlarını, kahraman şehitlerimizi ve fedakar gazilerimizi minnet ve şükranla anıyor, tüm ulusumuzun 29 Ekim Cumhuriyet Bayramını en içten duygularımla kutluyorum.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL