Genel Güncel Manşetler Spor

Milli Karateci Şamdan Avrupa Şampiyonası’nda

Darıca’lı Şamdan, Avrupa Şampiyonası’nda Darıca Belediyesi eğitim Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Milli Karateci Eray Şamdan, 6.Avrupa Şampiyonluğu için Rusya’ya gitti. Avrupa, Ümitler, gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası 1-4 Şubat..

Milli Karateci Şamdan Avrupa Şampiyonası’nda

Darıca’lı Şamdan, Avrupa Şampiyonası’nda

Darıca Belediyesi eğitim Spor Kulübü’nün başarılı sporcusu Milli Karateci Eray Şamdan, 6.Avrupa Şampiyonluğu için Rusya’ya gitti.

Avrupa, Ümitler, gençler ve 21 Yaşaltı Karate Şampiyonası 1-4 Şubat tarihleri arasında Rusya’nın Soçi şehrinde yapılacak. Şampiyonada ülkemizi temsil edecek Darıca Belediyesi Eğitim ve Spor Kulübü’nün Milli Sporcusu Eray Şamdan, unvanını korumak ve alt yaş kategorilerinde elde ettiği kırılması imkansız rekorunu geliştirmek için mücadele edecek. Dünya ve Avrupa Şampiyonu Milli sporcumuz yoğun bir hazırlık dönemini geride bırakırken, kariyerinde son kez mücadele edeceği 21 Yaşaltı’nda altın madalya için yarışacak.

Rekorların Sahibi

2012 yılında ilk kez mücadele ettiği Avrupa Şampiyonası’nda Ümit Erkeklerde üçüncü olan Şamdan, bu tarihten sonra muhteşem bir başarıya imza atarak üst üste 5 yıl Avrupa Şampiyonu oldu. Avrupa Şampiyonaları tarihinin en büyük başarısına imza atan Şamdan, kariyerinde son kez 21 Yaşaltı’nda mücadele edecek. Şamdan buradan alacağı bir Altın madalya ile tarihe geçmeye hazırlanıyor. Kariyerine bir Dünya Şampiyonluğu, bir Dünya Üçüncülüğü, bir de Üniversiteler Avrupa Şampiyonluğu sığdıran genç sporcumuz, 21 Yaşaltı kategorisinin tüm zamanlarda en iyi sporcusu olarak ülkemizin gururu oldu.

Madalya Sözü

Zorlu Şampiyona öncesi Türkiye’ye madalya sözü veren DARES Teknik Direktörü Adnan Şamdan, üst üste 6. Avrupa Şampiyonluğu ile 21 yaşaltı kategorisine veda etmek istediklerini belirtti. Şamdan,  “Sporcularımız Milli Takım kampında yoğun bir hazırlık dönemi geçirdiler. Eray, katıldığı 6 Avrupa Şampiyonası’nda derece yapan tek sporcu olarak rekorları alt üst etti. Temennimiz 21 Yaşaltı kategorisine şampiyonlukla veda etmek. 21 Yaşaltı’nda elde ettiğimiz başarıları Büyükler kategorisine de taşıyarak Olimpiyat, Dünya ve Avrupa Şampiyonluklarını ülkemize kazandırmayı hedefliyoruz. Bu noktada bizlerden desteğini esirgemeyen Darıca Belediye Başkanımız Şükrü Karabacak’a teşekkür ediyoruz.” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL