Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/vhosts/kocaelidebugun.com/httpdocs/wp-content/plugins/sayfa-olusturucu/inc/styles-admin.php on line 392
SAADET KADIN KOLLARINDAN ‘’İNSANLIK ÇAĞRISI’’ | Kocaelide Bugün

“Milyonlarca insan gıda ve içecek su bulamamaktan dolayı ağır hastalıklar geçirerek ölüyor.”

SAADET KADIN KOLLARINDAN ‘’İNSANLIK ÇAĞRISI’’ Saadet Partisi Çayırova ilçe kadın kolları başkanı Aynur Karacan, Saadet Partisi kadın kolları genel merkezi tarafından yürütülen ‘’Mülteci Dramı’’ ile ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu…

“Milyonlarca insan gıda ve içecek su bulamamaktan dolayı ağır hastalıklar geçirerek ölüyor.”

SAADET KADIN KOLLARINDAN ‘’İNSANLIK ÇAĞRISI’’

Saadet Partisi Çayırova ilçe kadın kolları başkanı Aynur Karacan, Saadet Partisi kadın kolları genel merkezi tarafından yürütülen ‘’Mülteci Dramı’’ ile ilgili çalışmalar hakkında açıklamalarda bulundu. İslam coğrafyasında yaşanan savaşlarda, her bir dakikada 20 kişinin mülteci konumuna düştüğüne dikkat çeken Karacan, “Hak şahitliği” ile görevlendirilmiş topluluklar olarak ne zaman harekete geçeceğiz?” diye sordu.

MAZLUMLAR ÇÜRÜYEREK ÖLÜYOR

“Bugün hâlihazırda dünyada 65 milyon insan mülteci durumundadır. Buna göre her dakika 20 kişi mülteci konumuna düşüyor. 250 milyon çocuk savaş ve çatışma ortamının içinde bulunmaktadır. Son 10 yılda 2.5 milyondan fazla çocuk bu çatışmalarda hayatını kaybetmiştir. Bu rakamlar kayıtlara giren mültecileri göstermektedir. Milyonlarca insan gıda ve içecek su bulamamaktan dolayı ağır hastalıklar geçirerek ölüyor. Yapılan çalışmalar önümüzdeki birkaç yıldan itibaren küresel anlamda daha büyük çaplı içilebilir su ve temiz gıda krizinin ortaya çıkacağına işaret etmektedir. 1,8 milyar insan içecek sağlıklı sudan ve ilaçtan mahrum. Her yıl 2 milyondan fazla insan salgın hastalıklar yüzünden hayatını kaybediyor. Böyle bir tabloda insanlıktan bahsetmek mümkün değildir. Sömürü esasına dayalı mevcut iktisadi sistem sürekli olarak küresel bazda finansal ve ekonomik krizlere neden olmaktadır. İnsanlığı olumsuz etkileyen, ülkelerin ekonomik iflasına neden olan krizler doğuran mevcut iktisadi sistem sürdürülebilir değildir.

PETROL KANDAN DEĞERLİ

Batı’nın, gücü hak sebebi olarak gören materyalist anlayışı insanlığı bir değerler krizine sürüklemiştir. İnsanlık için en tehlikeli sapıklık ve sapkınlıklar temel insani değerler olarak takdim ediliyor. Zenginliği olan bölgelere müdahalede acele edilirken, olmayan bölgeler gündem bile olamıyor. Batı, menfaati söz konusu olduğunda kendisinin kabul ettiği bütün evrensel değerleri rafa kaldırabilmekte, her türlü çifte standardı meşru görebilmektedir. Üzülerek belirtelim ki Batı için, ‘bir damla petrol bir damla kandan daha değerlidir.’ Kendilerinden güçsüz gördükleri ülkeleri, zenginlikleri sömürülecek yerler olarak gören bir anlayışın insanlığa huzur getirmesi mümkün değildir. Suriye’deki iç savaşın 12 milyonla dünyada en fazla kişinin evlerini terk etmesine neden olduğunu gösteriyor. Bu rakam ülke nüfusunun üçte ikisi onu 2,7 milyon kişiyle Afganistan ve 1,1 milyon kişi ile Somali izledi. Mülteci kaynağı diğer ülkeler ise Güney Sudan, Sudan, Demokratik Kongo, Orta Afrika, Myanmar, Eritre ve Kolombiya olarak sıralandı. Denizde ölüm teknelerinde hayatları son bulanlar hafızalarda yer aldı.

Yeryüzünde Hak şahitliği ile görevlendirilmiş topluluklar olarak ne zaman harekete geçeceğiz? Saadet Partisi Çayırova Kadın Kolları olarak insanı esas alan ve onun saadetini merkeze koyan yeni “Adil Bir Dünya” düzeninin kurulması gerektiğini vurguluyor, başta ülkemiz ve İslam alemi olmak üzere tüm insanlığa barış ve huzur dolu bir yıl ve dünya diliyoruz.”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL