Güncel Manşetler Politika

MİRAÇ KANDİLİ 2016

MİRAÇ KANDİLİ 2016 KBB BAŞKAN MESAJI   Başkan’dan Kandil Mesajı Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla bütün İslâm dünyasının ve Kocaelili hemşehrilerinin Miraç Kandilini kutlu Kocaeli Büyükşehir..

MİRAÇ KANDİLİ 2016

MİRAÇ KANDİLİ 2016

KBB BAŞKAN MESAJI

 

Başkan’dan Kandil Mesajı

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu yayınladığı bir mesajla bütün İslâm dünyasının ve Kocaelili hemşehrilerinin Miraç Kandilini kutlu

Başkan Karaosmanoğlu kopya

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Başkan Karaosmanoğlu, Miraç’ın Peygamberimiz Hz. Muhammet (SAV) Efendimizin şahsında, insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufku olduğunu belirterek, Miraç Kandili’nin insanlık için bir amaç olarak asırlardır coşkuyla kutlandığını ifade etti.

Başkan Karaosmanoğlu mesajında, “Mübarek üç ayları idrak ettiğimiz bu günlerde, içinde barındırdığı mübarek gecelerden olan ’Miraç Kandil’ini kutlamanın mutluluğu içerisindeyiz. Peygamberimiz Hz. Muhammed (SAV) Efendimizin şahsında insanın manevî dünyasında ulaşabileceği zirveyi göstermesi açısından büyük bir önemi vardır. Bu gecenin özünde her türlü kötülükten arınma insanlığın yararına değerler üretme, fedakârlık, paylaşma, sorumluluk ve ilahi emirlere teslimiyet göstererek yüce mertebelere erişmek vardır. Miraç bir yükseliştir, bir hedeftir.

 

Hem maddî, hem manevî alanda yükselmek; çalışmakla, ilerlemekle ve önem vermekle mümkündür. Miraç ilimde, ahlakta, sanatta, hukukta, iktisatta, medenî yaşamda kısacası insanlığa faydalı her alanda başarılı olmak, örnek bir insan olarak yaşayabilmeyi başarmaktır. Örneğimiz gibi, herkesin ‘emin’ olduğu bir insan olabilmektir. Miraç kötülükten iyiliğe, çirkinlikten güzelliğe, cimrilikten cömertliğe nefretten sevgiye, dağınıklıktan birliğe, ulaşmayı başarmaktır. Bu mübarek gecede yüce dinimiz İslam’ın ’yaratılanı severiz yaratandan ötürü’ prensibini hatırlayıp gönül kapılarımızı herkese açarak, sevgi, saygı ve hoş görü ortamının kurulmasına, birlik beraberlik ve kardeşliğimizin güçlenmesine, insanî ve ahlaki meziyetlerin yaygınlaşmasına gayret göstermeliyiz.

 

Bütün hemşehrilerimin mübarek Miraç Kandili’ni tebrik eder; şehrimize, ülkemize hayırlar getirmesini dilerim. İslâm âleminin birlik ve beraberliğine, bütün insanlığın barış ve huzuruna vesile olmasını Yüce Allah’tan niyaz ederim” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL