“Mücadelede Kararlıyız”

Dava Açıldı Kazanmak İçin Mücadeleye Devam.   12 ve 25 Ağustos tarihlerinde yayınlanan yönetmelikler hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube yetkilileri, çalışanların katılımı ile SBU Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önünde..

“Mücadelede Kararlıyız”

Dava Açıldı Kazanmak İçin Mücadeleye Devam.

 

12 ve 25 Ağustos tarihlerinde yayınlanan yönetmelikler hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube yetkilileri, çalışanların katılımı ile SBU Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önünde basın açıklaması yaptı.

 

Danıştay’a Dava Açıldı

Şube Başkanı Ömer Çeker yapmış olduğu basın açıklamasında “12 Ağustos’ta yayınlanan Sağlık Bakanlığı ek ödeme yönetmenliği ve 25 Ağustos’ta yayınlanan Aile Hekimliği Sözleşme ve Ödeme Yönetmeliği’nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik’te çalışanları mağdur eden düzenlemelerin iptali için çalışanlar adına Türk Sağlık Sen Genel Merkezi tarafından Danıştay’da dava açılmıştır. Türk Sağlık-Sen Genel Merkezince hem hukuki süreç hem bakanlık ile görüşmeler titizlikle yürütülerek çalışanların mağduriyetlerinin önüne geçmek adına tüm gücümüzle mücadeleye devam ediyoruz.

 

Kamu İşverenine Sesleniyoruz

Sendika olarak açtığımız davalar, Bakanlığın yapmış olduğu yeni düzenlemede kapsam dışı bırakılan çalışanlar, teşvik ek ödemesinden mahrum bırakılan tüm çalışanların mağduriyetlerinin sonlandırılması, taban, teşvik, havuz ve destek ödemeleri çok düşük olan sağlık çalışanlarının hakkının teslim edilmesi içindir. Yeni yayınlanan Ek ödemeler hakkında her ilde kurum önlerinde sendikamız yetkilileri tarafından kitlesel basın açıklamaları yapılmaktadır. Sağlık Bakanlığının 12 ve 25 Ağustos tarihlerinde yayınlamış olduğu yönetmenlikler ile çalışanları mağdur eden düzenlemelerin Bakanlık tarafından yeniden değerlendirilmeye alınması için bu gün bura dan Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önünden Kamu İşverenine sesleniyoruz.

Tek Kalemde Maaş Ödenmesi

Sayın Bakana ve Yönetmenlikleri hazırlayan bürokratlarına sosyal devlet ilkesinin gereğini hatırlatıyoruz. Hak edene hakkının verilmesi için vicdanların sesi olmaya devam edeceğiz. Çalışanların haklı talepleri için hak mücadelesini sürdüreceğiz. Türk Sağlık Sen olarak çalışanlar adına yıllardır her platformda, sabit ek ödemelerin, döner sermayelerin kaldırılmasını, bunların ekonomik değerlerinin temel maaşa yansıtılarak, tek kalemde maaş ödenmesi için sendika olarak  mücadele etmekteyiz. Çalışanların beklentisi de bu yöndedir. Sayın Bakan sosyal medyasında yaptığı paylaşımlar, gazete ve televizyonlar vasıtası ile kamuoyuna yapmış olduğu açıklamalar ile algı oluşturmuştur.

 

Var Olan Sorunlar Daha da Derinleşti

Sağlıkta “Beyaz reform” diyerek açıklamalar yapmıştır. Yayınlayacak yönetmenlikle sağlık çalışanlarının beklentilerinin karşılanacağı, çalışanların sorunlarının çözüleceğini ifade etmiştir. Yönetmenlik yayınlandık dan sonra görüldü ki var olan sorunlar daha da derinleşmiş, eşitlik ve hakkaniyet yönetmenlikle rafa kaldırılmıştır. Yeni Ek Ödeme Yönetmenliği ile Taban, Tavan, Teşvik, Havuz gibi yeni kavramlar ile çalışanlar tanışmıştır. Adı her ne olursa olsun ister Taban, İster Teşvik, İster Destek veya havuz çalışanların ekonomisine olumlu yönde katkı yapıyorsa destekleriz. Çalışanlar adına makul dertlerine derman olabilecek düzenlemeler yapılması bir zorunluluktur.

Samimiyete Davet Ediyoruz.

Yeni yönetmenlikle  bazı kurumlar da görev yapanlar ile bazı meslek guruplarında görev yapanlar kapsam dışı tutulmuş mağdur edilmişlerdir. Çalışanların katkıları ile elde edilen Döner Sermayelerin çalışanlara dağıtılmasında hakkaniyet yok sayılmış, adeta personel arasında yazı tura atılmıştır. Yeni yönetmenliğe göre bir kısım personele delikli bir kuruş ödeme yapılamamaktadır. Dolayısı ile yeni yönetmenlik sağlık çalışanlarını mutlu etmemiştir. Kamu İşvereni samimiyete davet ediyoruz. Gerçek anlamda sağlıkta “beyaz reform” yapmak istiyor ise farklı kalemlerde çalışana yapılan ödemeleri kaldırsın. Çalışanlara yapılan tüm ödemeler “Temel Maaş” adı altında birleştirsin.

 

Mutlu Çalışan, Mutlu Türkiye

Çalışanlara tek kalemde maaş ödenmesi için yeni bir düzenleme yaptığı takdirde sağlıkta beyaz reform yapılmış olur. 12 – 25 Ağustosta tarihlerinde yayınlamış olan yönetmenlik ile ortaya çıkan sorunları ve sahada görev yapan sağlık çalışanlarımızın taleplerini tüm platformlarda Genel Merkezimizden, şubelerimize kadar her bir teşkilat mensubumuzun gayreti ile gündeme getirme ve çözüm üretme gayretindeyiz. Yeni yönetmenlikteki eksiklerin giderilmesi, hiç ek ödeme alamayanların alması, düşük ödemelerin arttırılması mücadelesi içerisindeyiz. Nihai hedefimiz tüm ödemelerin temel maaş adı altında birleştirilerek çalışana ödenmesidir. Mutlu çalışan, mutlu Türkiye idealimize yaklaşılmasıdır.

Mücadelede Kararlıyız.

Biz mücadele edenlerin her zaman kazanamayacağını, ama kazananların hep mücadele edenler olduğunu biliyoruz ve bu inançla hak arama mücadelesi yapıyoruz. Tüm çalışanlar Türk Sağlık-Sen’in 30 yıllık şanlı mazisi boyunca çizgisinden ve ilkelerinden şaşmadan sendikacılığın tarihini yazdığını, hak aramanın gereğini de her daim yaptığını iyi bilirler. Ek ödemelerle ilgili de titiz bir hazırlık süreci ile Genel Merkez tarafından dava açıldı. Genel Başkanımız ve heyeti konu hakkındaki görüşmeleri Sağlık Bakanlığı ve tüm kamu idarecileri ile sürdürüyor. Çözüm olana kadar da mücadelede kararlıyız.” Diyerek sözlerini sonlandırdı.

 

Geniş Katılım Sağlandı

Derince Eğitim Araştırma Hastanesi önünde  Türk Sağlık Sen Kocaeli Şubesi tarafından gerçekleştirilen kitlesel basın açıklamasına Şube Başkan Yardımcısı Osman Ayaş, Serkan Kökduman, Umut Birol, Hüseyin Ozan Yüzüak, Derince İlçe Temsilcisi Aysun Demet, Temsilci Coşkun Acar, Körfez İlçe Temsilcisi Muharrem Erhan, Derince İlçe Sağlık Müdürlüğü İş Yeri Temsilcisi Kürşat Alkan, Körfez Devlet Hastanesi Baş Temsilci Arif Balcı,  Kocaeli üniversitesi hastanesi İş yeri temsilcisi Yalçın Gül, İzmit Kadın Doğum Hastanesi Baş Temsilcisi Pervin Özcan  İş yeri Temsilcileri  ve hastane çalışanlar geniş katılım sağlandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL