“Muharrem Ayı, Kardeşliğimizi Pekiştirdiğimiz Önemli Bir Aydır”

Vali Yavuz, Canlarla İftar Sofrasında Bir Araya Geldi Vali Seddar Yavuz Muharrem ayı münasebetiyle Darıca Cemevi’nde düzenlenen iftar programında canlarla bir araya geldi. Gebze / Darıca Anadolu Kültür Görgü ve..

“Muharrem Ayı, Kardeşliğimizi Pekiştirdiğimiz Önemli Bir Aydır”

Vali Yavuz, Canlarla İftar Sofrasında Bir Araya Geldi

Vali Seddar Yavuz Muharrem ayı münasebetiyle Darıca Cemevi’nde düzenlenen iftar programında canlarla bir araya geldi.

Gebze / Darıca Anadolu Kültür Görgü ve Cemevi Derneğinin ev sahipliğinde düzenlenen program öncesinde Darıca Kaymakamı Yüksel Kara, Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık, Cemevi Dedesi Veysel Dal tarafından karşılanan Vali Seddar Yavuz dernek bahçesinde canlarla bir araya geldi.

Burada vatandaşların sorunlarını ve Cemevinin taleplerini dinleyen Vali Yavuz: “Tüm cemevlerimizin taleplerini alıyoruz ve almaya devam ediyoruz ve bu konuda hiçbir şüpheniz olmasın.” diyerek, bugüne kadar tüm taleplere yardımcı olunduğu ve olmaya da devam edeceklerini ifade ederek, Darıca cemevi hakkında da bilgiler aldı.

İstişarelerin yapılmasının ardından iftar programının yapılacağı alana geçen Vali Yavuz, buradaki vatandaşlarımızın da hal ve hatırlarını sorarak, her birini selamladı.

İftar öncesi program; Cemevi Dedesi Veysel Dal’ın açılış konuşması ve Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın selamlama konuşmasını yapmasıyla devam etti.

Vatandaşlarımızın Hicri yılını ve Muharrem ayını tebrik ederek sözlerine başlayan Vali Yavuz: “Birlik, beraberlik ve kardeşlik duygularımızın pekişmesine, dünya üzerinde barış, huzur ve mutluluk tohumlarının yeşermesine, gözyaşı, zulüm ve yaşanan olumsuzlukların sona ermesine vesile olmasını; Ehl-i beyt sevgisi ve muhabbeti aşkına yaşatılan matem ile Yaradan’ın rızası ile tutulan oruçlarınızın kabulünü Yüce Allah’tan niyaz ediyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.”

 

Muharrem Ayı, Kardeşliğimizi Pekiştirdiğimiz Önemli Bir Aydır

Konuşmalarında Muharrem ayının önemine ilişkin açıklamalarda da bulunan Vali Yavuz, Kerbela hadisesine de değinerek şunları kaydetti: “Muharrem ayı, “Allah’ın ayı” adıyla nitelendirilmiş ve bu bakımdan çok kıymetli bir aydır. Hz. Peygamberimizin torunu Hz. Hüseyin (r.a.) ve 72 arkadaşının hunharca katledilmesi hepimiz açısından büyük bir matem ve bu matemi her birimiz içimizde hissediyoruz. Bu yüzden Türk milleti tarafını her daim seçmiş, evlatlarına Hasan, Hüseyin ve Ali isimlerini vermiştir. Bu katliamı gerçekleştirenleri de her zaman lanetlemiş ve Aziz Türk Milleti hiç birine sevgi ve muhabbet beslememiştir. Bu yönüyle de önemli bir husus olduğunun da altını çizmek istiyorum. Bu anlamda Muharrem ayı hepinizin de bildiği gibi geçmişten ders alıp kardeşliğimizi pekiştireceğimiz, birlik ve beraberliğimizi daha üst seviyelere çıkaracağımız günler olacak.”

Bütün Cemevlerimizin, Bütün Canlarımızın Sorunlarını Çözmeye Devam Edeceğiz

Türkiye genelinde hükümetimiz tarafından cemevlerine yönelik yapılan çalışmalara değinen Vali Yavuz, konuşmalarının devamında şunları kaydetti: “Sayın Cumhurbaşkanımızın emir ve talimatlarıyla Kültür ve Turizm Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının koordinesinde Türkiye’deki tüm cemevlerinin ihtiyaçları tespit ediliyor ve bu ihtiyaçlarınızı, sorunlarınızı çözmeye gayret ediyoruz. Biz birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştireceğiz, her daim bir ve beraber olacağız. Dolayısıyla muhabbetimizi daim kılacağız, aramıza fitne ve fesatın girmesine müsaade etmeyeceğiz, bu şehrin Valisi olarak bunları size söylemeye geldim. Bütün cemevlerimizin bütün canlarımızın sorunlarını çözmeye devam edeceğiz. Bu vesileyle Hz. Peygamberimizin sevgili torunu Hz. Ali Efendimizin evladı Hz. Hüseyin (r.a.) şehit edilmesinin yıl dönümünde Hz. Hüseyin (r.a.)’nı ve şehitlerimizin tamamını bir kez daha rahmetle yâd ediyorum. Bu katliamı gerçekleştirenlerin de; yine bütün İslam alemi ve milletimiz de elbette yaptığı bu zulmü her daim kınamaya ve bu zulmün karşısında durmaya da devam ediyor. Sizleri samimiyetle seviyoruz ve sizin sorunlarınızı, ihtiyaçlarınızı kendi ihtiyaç ve sorunlarımız olarak kabul ediyoruz. Bu anlayışı hep beraber yansıtacağız. Bir sıkıntınız olduğunda her zaman bekliyoruz. Bir kez daha oruçlarınız kabul olsun, Rabbim birliğimizi beraberliğimiz daim eylesin.”

 

Konuşmaların ardından Cemevi Dedesi Veysel Dal’ın yaptığı dua sonrasında iftarlar açıldı, yemekler yendi.

Açılan oruçların ardından Vali Yavuz, tutulan oruçların kabul olmasını dileyerek, emeği geçenlere teşekkür etti ve Kur’an-ı Kerim hediye etti.

Vatandaşlarımızla hatıra fotoğrafı çekilen ve daha sonra dernek bahçesine geçen Vali Yavuz, burada çay eşliğinde vatandaşlarımızla hasbihal ederek istişarelerde bulundu.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL