Genel Güncel İzmit Manşetler Politika Yaşam

Muharrem İnce “Sizi gülümseteceğim”

CHP’ ‘nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce partisinin İzmit Perşembe pazarı alanında düzenlediği Kocaeli Mitinginde konuştu.   Mitinge; CHP  Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı..

Muharrem İnce  “Sizi gülümseteceğim”

CHP’ ‘nin Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce partisinin İzmit Perşembe pazarı alanında düzenlediği Kocaeli Mitinginde konuştu.

 

Mitinge; CHP  Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar, Fatma Kaplan Hürriyet, Tahsin Tarhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, milletvekili adayları, CHP İl ve ilçe yönetimleri, ve partinin önde gelen isimleri  ile  partililer  binlerce vatandaş katıldı.

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin konuştuğu mitinge seçim ittifakı kuran İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti il ve ilçe yöneticileri de katılarak ittifak desteği verdi.

CHP’liler miting alanını adeta gelin gibi süsleyerek  alanın dört bir yanına Türk bayrakları ve Atatürk posterleri astılar.

Perşembe Pazarı alanının kapalı bölgesinde yan yana CHP’nin 13 milletvekili adayının resimleri asıldı.

Alana gelenlere  10 bin sopalı Türk Bayrağı dağıtılırken, güneşten korunmak içinde 10 bin beyaz şapka dağıtıldı. Şapkaların üzerinde sadece Muharrem İnce yazılıydı

Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce, ”benim konuşacağım konular arasında eğitimde var. Eğitim nerede konuştuk. Balıkesir’de konuştuk çünkü diplomamı oradan aldım.

Peki sanayiyi nerede konuşacağız? Tabi ki Kocaeli’de konuşacağız. Sanayide enerji maliyeti çok yüksektir. Sanayileşme büyük bir takım işidir. Türkiye’de ki sanayide büyük bir kalitesizlik vardır. İlk işimiz sanayideki kalitesizliği aşmak olacaktır. Türkiye’nin milli gelirinin %15’i sanayidedir. Gelişmiş ülkeler ise bizim bugün yakaladığımız 7 bin 800’lere düşen milli gelirimizi onlar 1950’lerde yakalamışlardır. Biz 2018 yılında bile 10 bin dolar seviyesinde milli gelire sahip değiliz. Son 15 yılda üretim yerine ne yazık ki ithalatı seçtik. Sanayiyi terk ettik. Sanayide düşük teknolojiyi tercih ettik. İnşaat Türkiye’nin zenginleşmesi değildir.  Gelişim inşaatla değil fabrikayla değil olur. Tayyip Erdoğan dünyayı bin sene geriden takip ediyor” dedi.

nce, “Sanayicinin iki temel sorunu vardır. Birincisi artan faizler ikincisi döviz kurlardır. Neden döviz kuru arttır. Çünkü Recep Tayyip Erdoğan kamu dengesini bozdu. Güven ortamını bozdu. Yabancılar güvenmiyor ama yerli yatırımcılarda güvenmiyor. Türkiye’de sanayi üretiminde katma değer üretemiyoruz. Şuan katma değer %3.5 seviyelerinde %15 olmazsa gelişemeyiz. %15 seviye çıkmalıyız. Halkbank yandaşlara kredi veren kurum olmayacak KOBİ’lere kredi verecek. Kalkınma Bankası, Türkiye’de girişimleri destekleyecek. Ziraat Bankası tarımda faaliyet gösterenlere kredi verecek. Erdoğan diyor ki dolar lobisi var. Faiz lobisi var diyor. Ruble ne oldu? Putin’le aran iyi. Ruble neden bu kadar arttı? Şunu bilmelisiniz ki Türkiye bir karanlığa doğru giriyor. Ama bu karanlığa doğru giderken meydanlarda ne söylediğini bilmeyen bir cumhurbaşkanı var” dedi.

Konuşmalarının devamında OHAL’i kaldıracağını ifade eden İnce, “Bakın Kocaeli’de çok sayıda kamyoncu olduğunu biliyorum. Onlara sözüm olsun o kazık belgeleri var ya kamyoncuların bütün sorularını çözeceğim. Emeklilikte yaşa takılanlar 18 yaşında prim ödemeye başlamış 30 sene ödemiş. Görevini yapmış sırada devlet görevini yapacak onların sorununu hemen çözeceğiz. Kocaeli gibi bir sanayi kentinde emeğin başkentinde size sözüm Cumhurbaşkanı seçildiğimde 48 saat OHAL’i kaldıracağız. Size şunun sözünü veriyorum. Türkiye’yi barıştıracağız” dedi.

İnce konuşmasının devamında üniversite öğrencilerine  seslendi .Gençler sizlere sesleniyorum. Sizleri tarikat mensupların muhtaç etmeyeceğim. Yılda 2 kere 500 lira gençlik bursu alacaksınız. Her yıl 10 bin doktora öğrencisini yurt dışına göndereceğiz. Öğretmenlerimiz, polislerimiz 3600 ek gösterge sizlerin olacak söz veriyorum. Bu ülkeyi ayağa kaldıracağız. Bu ülkenin tarlalarından bereket fışkıracak. Fabrikalarından dumanlar yükselecek. Gençler işsiz kalmayacak. Sizi gülümseteceğim” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL