Muhtarlar toplantısının 12. si Derince’de Yapıldı

Vali Hüseyin Aksoy,  İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, il ve ilçe  kurum müdürleri ile muhtarların katılımlarıyla tüm ilçelerimizde düzenli olarak gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısının 12. sini Derince İlçesi muhtarları ile  gerçekleştirdi…

Muhtarlar toplantısının 12. si Derince’de Yapıldı
Vali Hüseyin Aksoy,  İlçe Kaymakamları, İlçe Belediye Başkanları, il ve ilçe  kurum müdürleri ile muhtarların katılımlarıyla tüm ilçelerimizde düzenli olarak gerçekleştirdiği muhtarlar toplantısının 12. sini Derince İlçesi muhtarları ile  gerçekleştirdi.
Yelken Cafe toplantı salonunda gerçekleştirilen toplantıya; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Vali Yardımcısı Ahmet Büyükçelik ve Dr. Osman Günaydın, Derince  Kaymakamı Cemil Aksak, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, Kamu Kuruluşları il ve ilçe Müdürleri ve Derince İlçesi Muhtarları katıldı.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programda Vali Hüseyin Aksoy’un yaptığı konuşmalarında; “Değerli katılımcılar Kocaeli genelinde muhtarlarımızla her ay bir ilçede birlikte oluyoruz ve bu ay da Derince İlçemizde muhtarlarımızla bir arada olmak üzere bu toplantıyı gerçekleştiriyoruz. 
Kocaeli’nde Valiliğimiz koordinasyonluğunda en önem verdiğimiz konuların başında eğitim geliyor. Eğitimde çocuklarımızın eğitim dışında kalmaması bizim en önemli önceliklerimizdir. Okul çağında olup okula devam etmeyen hiçbir öğrencimiz kalmamalıdır. Bu bakımdan mahallelerimiz de okul çağında olup okula devam etmeyen bir öğrencimiz varsa, ilgili kurumlarımıza bildirmenizi istiyoruz. Zaman zaman okula kayıt olmuş olmakla birlikte devam konusunda eksiklikleri olan öğrencilerimiz oluyor. Bunlar üç gün beş gün çeşitli gerekçelerle okula gelemeyebilir ama uzun süreli bir devamsızlık varsa bunu bilmek ve buna çözüm üretmek durumundayız. Bu bakımdan okula devam etmeyen öğrencilerimiz de varsa bunlar mutlaka tespit edilerek ilgili kurumlarımızla paylaşmanızı sizlerden istiyoruz. Bazı çocuklarımızın yaşı okul çağını geçmiş olabilir. Bunlara yönelik olarak açık liselerimiz, açık ortaokullarımız var. Bunlarında eğitim dışı kalmaması adına, ilgili kurumlara yönlendirilmesi konusunda destek vermenizi de sizlerden istiyoruz.
İL NÜFUSUMUZUN %38’İ YENİ KİMLİK KARTINI ALDI
Bilindiği üzere yeni nüfus kartları veriliyor. Bu anlamda Kocaeli genelinde yaklaşık olarak %38’e ulaştık, yani nüfusumuzun %38’i yeni kimlik kartını aldı. Bu anlamda muhtar arkadaşlarımızın nüfus müdürlüklerimizle de koordineli bir şekilde yeni kimlik kartı almayan vatandaşlarımızı yönlendirmesini istiyoruz.  2 Nisan’dan itibaren pasaportlar ve ehliyetlerde nüfus idareleri tarafından veriliyor. Nüfus Müdürlüklerimiz gerekli çalışmaları tamamladı ve vatandaşlarımıza bu hizmetleri sunmaya devam ediyor.
UYUŞTURUCU İLE MÜCADELEDE HEPİMİZE ÖNEMLİ GÖREV VE SORUMLULUKLAR DÜŞÜYOR
Değerli arkadaşlarım üzerinde durduğumuz en önemli konuların başında da bağımlıkla ve uyuşturucuyla mücadele geliyor. Bu konuda il Bağımlılıkla mücadele kurulumuzu oluşturduk, ilgili komisyonlarımızı oluşturduk ve çalışmalarımızı  büyük bir kararlılıkla ortaya koyuyoruz.  İlçelerimizde Kaymakam arkadaşlarımızın başkanlığında benzer çalışmalar sürdürülüyor. Uyuşturucuyu sadece polis ya da jandarmaya havale ederek tek başına bundan bir sonuç beklememiz tek başına  yeterli değildir, burada hepimize önemli görev ve sorumluluklar düşüyor. Bu konuda sizlerin de mahalleriniz de, bölgeniz de olası bir durum söz konusuysa bunların mutlaka ilgili kurumlarımızla paylaşmanız ve bunlara müdahale konusunda toplumsal duyarlılığımızı daha üst noktaya  taşımamız gerekiyor.
DERİNCE İLÇEMİZDE, KADIN SAĞLIĞI EĞİTİM PROJESİ’NDE %33.01 HEDEF KİTLEMİZE ULAŞMIŞ DURUMDAYIZ
Kocaeli Valiliği olarak Kadın Sağlığı Eğitim Projesi başlattık. Buradaki temel amacımız; kadınlarımızın karşı karşıya gelebileceği bazı sorunlar konusunda onları bilgilendirmek ve bu konuda daha duyarlı hale getirmektir. Kocaeli genelinde 15-69 yaş grubundaki hedef kitlemiz 671 bin kadımıza ulaşmaktır. Şu ana kadar yaklaşık bir yıllık dönem içerinde ulaştığımız kadınlarımızın sayısı 165 bini geçti yani %25,11’ine ulaştık. Derince ilçemizde de bu konuda arkadaşlarımız başarılı çalışmalarını ortaya koydu. Derince ilçemizde %33.01 hedef kitlemize ulaşmış durumdayız. Amacımız %100’e ulaşmak ve bu konuda yapılacak çalışmaları daha iyi bir noktaya taşımaktır.  Muhtarlarımızdan talebimiz; İlçe Sağlık Müdürlüklerimizle koordineli bir şekilde mahallerindeki kadınlara yönelik bu çalışmalarda koordinasyona yardımcı olmaları ve bu konuda iş birliğini sağlamalarıdır. diyen  Vali, toplantının yararlı geçmesi temennisinde bulundu.
Toplantının ardından Vali Hüseyin Aksoy, muhtarlarımızın sorun ve taleplerini dinleyerek, gereğinin yapılması ve takip edilmesi hususunda orada hazır bulunan kurum müdürlerine  talimat verdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL