“Muhtarlar Yerel Hizmetlerin Lokomotifi”

Hürriyet, Muhtarlar Günü öncesi İzmit’teki muhtarlarla bir araya geldi   İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle  İzmit’teki mahalle muhtarları ve aileleriyle bir araya geldi İzmit..

“Muhtarlar Yerel Hizmetlerin Lokomotifi”

Hürriyet, Muhtarlar Günü öncesi İzmit’teki muhtarlarla bir araya geldi

 

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 19 Ekim Muhtarlar Günü sebebiyle  İzmit’teki mahalle muhtarları ve aileleriyle bir araya geldi

İzmit Belediye Başkanı Av. Fatma Kaplan Hürriyet, 19 Ekim Muhtarlar Günü nedeniyle İzmit’teki mahallelerin muhtarlarını ve ailelerini Ramada Otel’de ağırladı. Programa başkan Hürriyet’in yanı sıra; Başkan Yardımcısı Dilek Yalçın, Muhtar Hizmet Masası Komisyon Üyeleri İsmet Kanık ile Ercan Umutlu, Muhtarlık İşleri Müdürü Server Yıldırım, İzmit’te görev yapan muhtarlar ve aileleri katıldı. Programda Hatipköy Mahalle Muhtarı Habibe Aksoy’un doğum günü de kutlandı.

MUHTARLAR YEREL HİZMETLERİN LOKOMOTİFİ

Başkan Hürriyet, programda yaptığı konuşmada, “Devlet ile vatandaş arasında köprü görevi görerek önemli sorumluluklar üstlenen muhtarlarımız, yerel hizmetlerin lokomotifi. Biz de bu lokomotifin aslında birer parçasıyız. Halkın kendisine doğrudan ulaştığı ve halk ile yakından alakadar olan, devlet ile halk arasında diyalog kuran ve problemleri ileten muhtarlarımız bizler içinde demokrasinin en temel ve en güçlü ayaklarından bir tanesi.

 

BU GÜN SİZLERİN GÜNÜ

200 yıla yakındır var olan muhtarlık müessesesi, çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel gereksinimlerinden biri olan katılımcılı yönetimin sağlanmasında önemli bir görevi yerine getiriyor. Mahallelelerimizin her türlü ihtiyacını tespit edip, hizmet sunma hususunda emeğini esirgemeyen ve bizlerle mahallelerin gelişimi ve değişimi konusunda çözüm ortaklığı yapan kıymetli muhtarlarımız, bu gün sizlerin günü. Gününüzü kutlamak, dayanışma göstermek, sizlerin dayanışmasına bir nebze de olsa katkı sunmak, bir gün de olsa sizi sorunlardan muaf tutup beraberce soframızı paylaşmak istedik.

 

MUHTARLARIN EŞLERİNE ÖZEL PROGRAM YAPACAĞIZ

Muhtalarımızın kıymetli eşleri daha da kıymetli. Dolayısıyla muhtarlarımızın eşlerini bu tür organizasyonlara davet ediyoruz. Onların da organizasyonlarda yer alma hakları var. Muhtarlarımızın eşlerine ileride bir müjdem olacak. İleride onlara özel başka bir program yapacağız.

 

MUHTAR MASASINI GÜÇLENDİRDİK

Muhtarlarımızla iletişimi güçlendirmek ve daha hızlı çözüm üretmek ile ilgili Muhtar Masamızı güçlendirdik. Bir komisyon kurduk ve sayımızı arttırdık. İstedik ki bu konuda görev alan koordinatörlerimiz muhtarlarımızın talepleri olduğunda daha hızlı diyalog kurabilsin, daha fazla ilgilenebilsin. Bu komisyonda kendi içerisinde görev dağılımı yaptı arkadaşlarımız.  Görev alan değerli İsmet Kanık, Halil İnciel ve Ercan Umutlu’ya çok teşekkür ediyorum. Gücümüze güç kattılar. Sizlerle belediyemiz arasında köprü olma ve birimlerimizle daha sıkı ilişki geliştirme anlamında faydası olmasını diliyorum.

 

GÜZEL HİZMETLER YAPMAK NASİP OLSUN

Tüm muhtarlarımızın Muhtarlar Günü kutlu olsun. Dayanışma ve beraberliğimizle bu kentte yaşayan herkese güzel hizmetler yapmak nasip olsun. Daha nice akşamlarda buluşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı. Başkan Hürriyet’in konuşmasının ardından Kuruçeşme Hatipköy Mahalle Muhtarı Habibe Aksoy’un doğum günü kutlandı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL