Genel

Müjde! On binlerce boş kadro açıldı

Yeni yayınlanan KHK ile olağanüstü hal ve genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki devlet memurları hakkında önemli değişikliğe gidildi.Yayınlanan iki kanun hükmünde kararname ile çeşitli kamu kurumlarında on binlerce kadro..

Müjde! On binlerce boş kadro açıldı

Yeni yayınlanan KHK ile olağanüstü hal ve genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki devlet memurları hakkında önemli değişikliğe gidildi.Yayınlanan iki kanun hükmünde kararname ile çeşitli kamu kurumlarında on binlerce kadro açıldı.

Olağanüstü hal kapsamında 2 adet kanun hükmünde kararname daha resmi gazetede yayımlandı. KHK 693 ile kamudan yeni ihraç edilen ve görevlerine iade edilen kamu personeline ait liste yayınlandı.
KHK 694 ile çok sayıda mevzuatta (657 sayılı devlet memurları kanunu dahil) değişiklik yapıldı. 657’de yapılan değişiklikle olağanüstü halde devlet memurlarının, çekilme isteklerinin kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamayacağı hükmü getirildi.
MADDE 27- 657 sayılı Kanunun 96 ncı maddesi aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“MADDE 96- Olağanüstü hal, seferberlik ve savaş hallerinde veya genel hayata müessir afetlere uğrayan yerlerdeki Devlet memurları, çekilme istekleri kabul edilmedikçe veya yerine atanacaklar gelip işe başlamadıkça görevlerini bırakamazlar ”
663 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede yapılan değişikliklerle Türkiye Halk Sağlığı Kurumu ile Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu kaldırılarak yerlerine Halk Sağlığı Genel Müdürlüğü ile Kamu Hastaneleri Genel Müdürlüğü kuruldu. İllerde yer alan Kamu Hastaneleri Genel Sekreterlikleri kapatıldı. Sağlık Bakanlığı teşkilat yapısında ise önemli değişiklikler yapıldı. Kamu hastaneleri birlikleri genel sekreterlikleri ile birliklere bağlı hastanelerde görevli sözleşmeli personelin sözleşmeleri KHK’nın yayımı tarihinde sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL