Muratreis Denizaltısına ilk kaynak Başbakan Yıldırım’dan

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli’deki Gölcük Tersanesi Komutanlığında düzenlenen Muratreis Denizaltısı ilk kaynak töreninde, kendisini en fazla heyecanlandıran açılışlar, temel atmaların, denizcilikle, gemi inşaatıyla ilgili konuların olduğunu, çünkü meslek hayatının büyük..

Muratreis Denizaltısına ilk kaynak Başbakan Yıldırım’dan

Başbakan Binali Yıldırım, Kocaeli’deki Gölcük Tersanesi Komutanlığında düzenlenen Muratreis Denizaltısı ilk kaynak töreninde, kendisini en fazla heyecanlandıran açılışlar, temel atmaların, denizcilikle, gemi inşaatıyla ilgili konuların olduğunu, çünkü meslek hayatının büyük bir kısmını gemi inşa konusunda çalışarak geçirdiğini anlattı.

O yüzden bir gemi inişi, ilk kaynak merasimi ve denizcilikle ilgili etkinliklerin kendisini çok heyecanlandırdığını dile getiren Yıldırım, biraz sonra ilk kaynağını yapacakları yeni nesil denizaltıların, Deniz Kuvvetlerinin imkan ve kabiliyetlerine büyük bir katkı sağlayacağını, deniz hudutlarının, denizle alakalı menfaatlerin, ülke savunmasının layıkıyla yerine getirilmesi için önemli bir görevin ifa edileceğini belirtti.

Türkiye’nin savunma sanayisinde son 15 yılda önemli yol aldığını anlatan Yıldırım, bir yandan yerlileştirme ve millileştirme adımı atılırken, diğer yandan da Ar-Ge faaliyetleriyle savunma ve caydırıcılık kabiliyetini geliştirmenin gayreti içinde olduklarını aktardı.

“YENİ NESİL DENİZALTI”

Yıldırım, bugün ilk kaynak töreni yapılacak Murat Reis Denizaltı’nın yeni nesil bir denizaltı olduğunu söyledi.

Başbakan Yıldırım, “Bu denizaltı tamamlandığında ve tabii 6 denizaltıdan oluşan bir paket bunlar tamamlandığında uzun yıllar Deniz Kuvvetlerimize hizmet edecektir. Yeni denizaltı projesi tabii bir Alman-Türk ortaklığıyla devam ediyor. Bu projeyle birlikte Gölcük Tersanesi Komutanlığı’ndaki altyapı da bu vesileyle iyileştiriliyor ve tersanenin özellikle denizaltı yapımında uzmanlaşmasının daha da gelişmesine fırsat tanınıyor.” şeklinde konuştu.

Bütün tezgahların, imalat hatlarının bu vesileyle Gölcük Tersanesi’ne kazandırılmış olduğunu ifade eden Yıldırım, mevcut denizaltıların havadan bağımsız sevk sistemine sahip olmadıkları için uzun süre deniz altında kalamadıklarını, yeni nesil denizaltı ihtiyacının da buradan doğduğunu anlattı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL