‘’Müzeden Gelen Sesler’’

Öğrencilerin gözünden “Kâğıt Müzesi” SEKA Kağıt Müzesi’nde, farkındalık oluşturmak amacıyla ‘’Müzeden Gelen Sesler’’ projesi hayata geçirildi. SEKA Kağıt Müzesi’nin tanıtımını yapmak ve katılımcılara müze bilincini aşılamak amacıyla gerçekleştirilen proje için..

‘’Müzeden Gelen Sesler’’

Öğrencilerin gözünden “Kâğıt Müzesi”

SEKA Kağıt Müzesi’nde, farkındalık oluşturmak amacıyla ‘’Müzeden Gelen Sesler’’ projesi hayata geçirildi. SEKA Kağıt Müzesi’nin tanıtımını yapmak ve katılımcılara müze bilincini aşılamak amacıyla gerçekleştirilen proje için 6 farklı okuldan öğrenciler seçildi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen projede, müzedeki objeler ve sergi malzemeleri, katılımcıların gözüyle resmedilerek sergilenecek. Bu kapsamda “Kağıt Müzesi” 160 öğrencinin gözünden 20 tuvale aktarıldı.

ÖĞRENCİLERİN GÖZÜNDEN “KÂĞIT MÜZESİ”

Kocaeli genelindeki 6 okuldan seçilen resim bölümü öğrencileri ‘’Müzeden Gelen Sesler’’ resim etkinliğine destek verdi. Bu okullar arasında; Değirmendere Uğur Mumcu Ortaokulu, Mimar Sinan Lisesi, Evliya Çelebi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kocaeli Güzel Sanatlar Lisesi, Bayraktar Ortaokulu ve Cahit Elginkan Anadolu Lisesi bulunuyor. Okulların resim bölümünden seçilen 160 öğrenci ile karma gruplar oluşturuldu. Öğrencilerin gözünden 20 tuvale SEKA Kağıt Müzesi’nin imgeleyen resimler yapıldı.

 MÜZE’DE SERGİLENECEK

Resim etkinliğine başlamadan önce 8 kişilik karma gruplara ayrılan öğrenciler Kağıt Müzesi’ni gezdi. Müzenin bütün ayrıntılarını inceleyen öğrenciler, gördükleri objeleri ve müze malzemelerini hayal güçleriyle birleştirerek Kağıt Müzesini tuvallere çizmeye başladılar. “Müzeden Gelen Sesler” resim etkinliği bitiminde, katılımcılara, destek veren tüm öğrenci ve öğretmenlere katılım ve teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinlik sonrası ortaya çıkan ürünler önümüzdeki günlerde SEKA Kağıt Müzesi Geçici Sergi Salonu’nda sergilenmeye başlanacak.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL