Eğitim Genel Güncel Manşetler

Nesibe Aydın Kocaeli Okullarından velilere yönelik seminer

Nesibe Aydın’ın velileri bilgilendirildi Nesibe Aydın Kocaeli Okulları, velilere yönelik ‘Doğru Okul Seçimi ve Bireyin Başarısında Ailenin Rolü’ konulu eğitim seminerini gerçekleştirdi Türkiye’nin başarılı eğitim kurumları arasında yer alan ve..

Nesibe Aydın Kocaeli Okullarından velilere yönelik seminer

Nesibe Aydın’ın velileri bilgilendirildi

Nesibe Aydın Kocaeli Okulları, velilere yönelik ‘Doğru Okul Seçimi ve Bireyin Başarısında Ailenin Rolü’ konulu eğitim seminerini gerçekleştirdi

Türkiye’nin başarılı eğitim kurumları arasında yer alan ve kentimizde eğitim hayatında fark yaratan Nesibe Aydın Kocaeli Okulları, Ramada Otel’de gerçekleştirdiği seminerle velileri bilgilendirdi. Seminer programında Nesibe Aydın Okulları Kocaeli Kurucusu Atilla Malkoç ile Nesibe Aydın Okulları Genel Koordinatörü Şemsettin Beşer de velileri yalnız bırakmadı. Seminerde konuşan Nesibe Aydın Okulları Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erten Gökçe, kendi hayatından verdiği örneklerle ailenin ve okulun çocuklar üzerindeki etkisine değindi. Gökçe, kendi deneyimlerinden ve tecrübesinden yola çıkarak velilere altın değerinde tavsiyelerde bulundu.

Prof. Dr. Erten Gökçe, “Oyun da değişti, kural da değişti, oyuncular da değişti. Çocuk yaşadığı kültürün bir ürünüdür. Ailenin, okulun, çevrenin, toplumun bir ürünüdür. Hem sınıf öğretmenliği yaptım hem dershane öğretmenliği yaptım. Mutfağı da bilirim. Sadece akademisyen ve teorisyen değilim aynı zamanda sahaya iner iyi yemekte yaparım. Öğrenci bir okula geldiğinde okula bakar etkilenir toplum kültürünü öğrenir” dedi.

AYAKLARI ÜZERİNDE DURMAYI ÖĞRETİN

“Üniversitede karne yok, anne babaya öğrencinin okula gelip gelmediğin haber vermek yok” diyen Prof. Dr. Gökçe, “Maraş’tan Ankara Üniversitesi’ne gelen bir öğrencim ailesi Maraş’ta kaldığı için yaşasın özgürlük diyor. Ayaklarınızın üstünde durmayı öğrenemediğinizde özgürlük başa beladır. Üniversitede okula gelmeyip üniversiteye gidiyorum diyen öğrenciler var. Üniversitede aileye bilgi vermezler. O yüzden ben bir eğitimci olarak şunu çok önemsiyorum; kendi ayakları üzerinde durmayı, mücadele etmeyi, doğru yanlışı ayırt etmeyi çocuklarımıza öğretmek zorundayız” şeklinde konuştu.

ÇOCUĞUNUZA ÖZGÜVEN SAHİBİ OLMAYI ÖĞRETİN

Esprili anlatımıyla keyifli bir sunuma imza atan Prof. Dr. Gökçe, “Çocuklar anne babaya, öğretmene, yaşadıkları aileye, çevreye, okula göre pozisyon alırlar. Bizim ülkemizde insanları kendi haline bırakırsanız, sorumluluk vermezseniz sizce başarı ne kadar geliyor. Üçte ikisi dışsal bir uyarı olmadan, yaklaşık yüzde 70’i dışarından bir kontrol olmadan kendiliğinden harekete geçmiyor. İyi eğitim almamış, iyi yetişmemiş çocukların gelecekte işi çok zor olacak. İyi bir üniversite bitirmemişse, nitelik, kalite yoksa gelecekte başarı yok demektir. Ne yapın edin çocuklarınıza özgüven sahibi olmayı öğretin. Özgüvenin altında da başarı yatar. Çocuk başarılıysa özgüveni olur. Robot yetiştirmiyoruz. Dinlenmeyi, eğlenmeyi, gezmeyi, yaşamayı, insanı, çevreyi bilen, gerektiğinde almayı bilen, mücadele eden bireyler istiyoruz” diye ifade etti.

TEKNOLOJİYİ KULLANMAYI ÖĞRETİN

Çocuklara teknolojiyi yasaklamaktan ziyade kullanmayı öğretmek gerektiğini vurgulayan Prof. Dr. Gökçe, “Cep telefonu, bilgisayar yasaklarından yana değilim. Bu çocuklar teknoloji çağının çocukları. Kızım çok oynuyorum diye telefonunu almamı istediğinde telefonunu yönetemeyen biri kendisini de yönetemez dedim.  Yasaklamak yerine eve geldiğinde telefon kapatılır, okula telefon götürülmez şeklinde belli kurallar koydum. Çocuğunuza yasaklıyor musunuz yoksa kullanmayı ve yönetmeyi mi öğretiyorsunuz. Çocuğunuz lisede telefonla ve bilgisayarla oynuyorsa her gün yarım saat oynamasına izin verebilirsiniz. Örneğin cumartesi günü sabah 100 soru çözersen akşam yatıncaya kadar telefonla oynayabilirsin diyebilirsiniz. Bugünün çocukları her şeyden çabuk sıkılıyorlar ama teknolojiden asla sıkılmıyorlar” dedi.

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL