O proje hayata geçti

Durakta Matematik Projesi Hayata Geçti. Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, Donanma İlkokulu tarafından “Durakta Matematik” eTwinning projesi, yapılan hazırlık sonrasında ilçenin duraklarında hayata geçti. Amiral Sağlam..

O proje hayata geçti

Durakta Matematik Projesi Hayata Geçti.

Gölcük Belediyesi ve Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün desteğiyle, Donanma İlkokulu tarafından “Durakta Matematik” eTwinning projesi, yapılan hazırlık sonrasında ilçenin duraklarında hayata geçti. Amiral Sağlam Caddesi’nde bulunan durakta projeyi tanıtmak için tören yapıldı.

Ülke genelinde uygulanan projeyle; öğrencilerin matematiğe karşı korkularını yenerek, ön yargıları yıkıp, matematiği sevdirmek hedeflenirken projeyi tanıtmak amacıyla Amiral Sağlam Caddesi, Ziraat Bankası önündeki durakta yapılan törene, Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı İbrahim Tektaş, AK Parti İlçe Başkanı Çetin Seymen, Donanma Okulu Müdürü Ali Demir, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldılar.

AMAÇ 7’DEN 70’E HERKESİ DAHİL ETMEK

“Okul 4 duvar arasında değil” adlı programda ilk söz alan Proje Öğretmeni Zübeyde Erişik şunları söyledi: “İlimiz için etkili bir proje oldu. 54 il ve ilçelerde bu proje hayat geçti. Bugünde Gölcük’te bu projemizi hayata geçiriyoruz, bu projenin amacı 7’den 70’e bütün halkımıza matematiğe dahil etmek. Matematiğin sadece okulda 4 duvar arasında değil; durakta, çarşıda, meydanda her yerde olabileceğini göstermektir. Osmaniyeli Mukaddes Garip öğretmenimizin projesinde matamatik ile ilgili görseller hazırlanmış ve öğrencilerimizin, vatandaşımızın dikkatini çekerek matematiğin sevilmesini hedefliyoruz. Katılımlarınızdan dolayı sizlere teşekkür ediyorum” dedi.

MATEMATİK FOBİ DEĞİL, HOBİ OLACAK

İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu’da yaptığı konuşmada, “İnşallah Gölcük’te matematik daha sevimli hale gelecek ve korkulu rüya olmaktan çıkacak öğretmenlerimizin dediği gibi fobi değil hobi olacak bundan sonraki projelerinde başarılar diliyorum” dedi.

“PROJEYİ GELİŞTİRENLERİ TEBRİK EDİYORUM”

Durak Matematik hayırlı olsun Gölcük Belediye Başkanı Yardımcısı İbrahim tektaş “Matematik hayatımızın her alanında bulunmakta dolayısıyla bunu en iyi şekilde geliştirebilmek ve bunun korkulacak bir şey olmadığını öğretmemiz gerekiyor. Bu iş için değişik bir proje geliştirmişler kendilerini tebrik ediyoruz” dedi.

“BU GÜZEL PROJEYİ DESTEKLİYORUM”

Son olarak ise Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut yaptığı konuşmada; “Sevgili öğrenciler, sevgili mesai arkadaşlarım, bu güzel projede hep birlikte olmaktan çok memnun kaldım. Matematik bilimleri sosyal bilimler içerisinde matematiği hayatımıza katmak güzel bir çalışma olacaktır, bu güzel projeyi bende eğitim adına her zaman destekliyorum” dedi. Durak Matematiği’nin Gölcük Amiral Sağlam Caddesi üzerindeki Ziraat bankası önündeki durakta törene katılan protokol ve öğrencilerle birlikte hayırlı olsun dilekleriyle kesildi.

GÖLCÜK BELEDİYESİ’NİN DESTEĞİYLE

İlçemizde  “Durakta Matematik” projesi uygulaması Gölcük Belediyesi’nin desteği ile birlikte Donanma İlkokulu tarafından gerçekleştirilecek. 10 merkezi minibüs durağında öğrencilerin kolayca ve eğlenerek matematik işlemlerini öğrenmesi için karikatürlü ve resimli görsel afişler asıldı. Afişler uzun bir süre duraklarda kalarak birçok öğrenciye ulaşması hedefleniyor.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL