Öğrencilerin karne heyecanına ortak oldular

Yavuz Çifti, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldular Vali Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz Hanımefendi ile birlikte, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı kapanış törenine katılarak, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldular. Çubuklu Osmaniye Ortaokulu..

Öğrencilerin karne heyecanına ortak oldular

Yavuz Çifti, Öğrencilerin Karne Sevincine Ortak Oldular

Vali Seddar Yavuz eşi Selda Yavuz Hanımefendi ile birlikte, 2021-2022 Eğitim-Öğretim Yılı kapanış törenine katılarak, öğrencilerin karne heyecanına ortak oldular.

Çubuklu Osmaniye Ortaokulu ve İlkokulu’nda gerçekleştirilen karne törenine; Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz Hanımefendinin yanısıra Vali Yardımcısı Abdul Rauf Ulusoy, İzmit Kaymakamı Yusuf Ziya Çelikkaya, İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, İl Millî Eğitim Şube Müdürleri, İlçe Millî Eğitim Müdürü İhsan Özkan, Okul Müdürü Kerim Öz, İlkokul Müdür Yardımcısı Ali Taşpınar, Ortaokul Müdür Yardımcısı Sebile Şahin, öğretmenler, öğrenciler ve veliler katıldı.

Anaokulu öğrencileri tarafından çiçeklerle karşılanan Yavuz çifti daha sonra okul bahçesinde öğrenciler tarafından yetiştirilen sera ürünlerini ve çiçek bahçesini gezerek, yapılan faaliyete ilişkin bilgi aldılar.

Bahçede devam eden programda 3. Sınıf öğrencilerine karnelerini veren Yavuz Çifti,  her birini ayrı ayrı tebrik ederek, hediyeler verdiler.

418 Bin Öğrencimiz Karnelerini Alacak

İlimiz genelindeki eğitim öğretim verilerine ilişkin açıklamalarda bulunarak konuşmalarına başlayan Vali Yavuz: “Bugün ilimizde 418 bin öğrencimiz yoğun ve yorucu bir eğitim-öğretim yılını tamamlayarak karnelerini alacak ve tatile çıkacaklar ama yine de kendilerini geliştirmeye devam edecekler. Bu vesileyle özellikle öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyor, bu başarıda etkin olarak yer alan 28 bine yakın öğretmenimizi ve ailelerini tebrik ediyorum.

Arzu Ettiğimiz Eğitim Modellerinden Bir Tanesidir

Öğrenciler tarafından gerçekleştirilen bahçe çalışmalarına ilişkin açıklamalarda bulunan Vali Yavuz:  “Şunu ifade etmem gerekir ki Kocaeli her zaman ilklerin şehridir, öncü şehirdir, lider şehirdir. Bugün de aslında gördüğümüz manzara bunlardan bir tanesidir. Burada gerçekten çocuklarımızı hayata hazırlayan sadece akademik eğitim yaptırmayan ama onlara bir hobi edinmelerini sağlayan ve burada edindikleri bilgi ve tecrübeleri de hayata aktaran, hayatın içerisinde yaşayan ve de arzu ettiğimiz eğitim modellerinden bir tanesine memnuniyetle müşahede ettik. Bu vesileyle okul idaremizi, yöneticilerini, öğretmenlerimizi, kıymetli öğrencilerimizi, tabi ki de okul aile birliğimizi ve destek veren tüm halkımızı da tebrik ediyor ve gönülden kutluyorum. Dolayısıyla benimde çok yakın ilgilendiğim bir alan olan seraları burada görmek, yetiştirilen ürünleri de görmek bizi ziyadesiyle mutlu etti.

Geleceğimizin teminatı olan evlatlarımızla gurur duyduğunu belirten Vali Yavuz; Geleceğimiz, istikbalimiz olan evlatlarımızın yolu bahtı açık olsun. Bu ülkenin hür ve bağımsız yaşamasını sağlayacak yegane unsur çocuklarımız ve gençlerimizdir. Cumhuriyetimizin Kurucusu, Eşsiz Komutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef olarak gösterdiği muasır medeniyet seviyesinin üstüne çıkmayı sağlayacak bir nesil yetiştiriyoruz. Mutluyuz, gururluyuz.

İlimizde 79 Bin 594 Öğrenci Üniversite Sınavına Girecek

Yükseköğretim Kurumlarına Geçiş Sınavına girecek tüm öğrencilere başarılar dileyen Vali Yavuz; Bu hafta Üniversite sınavı haftası. Üniversite sınavına girecek evlatlarımıza buradan başarılar diliyorum. Bu yıl içerisinde 23 bin 921 öğrencimiz liseyi bitiriyor. İlimizde üniversite sınavına girecek öğrenci sayısı da 79 bin 594’dür. Sınavın huzur ve güven içerisinde tamamlanması için Valiliğimiz koordinasyonunda her türlü tedbir alınmış durumda. Evlatlarımıza heyecanlarını bastırmaları gerektiğini söylemek istiyorum. Çünkü uzun yıllar birikimlerini aktaracakları bir sınava girecekler. Stresini kontrol edebilen, heyecanını baskılayabilen öğrencilerimizin başarıları ile öne çıkabileceği bir sınav olacağına inanıyorum. Bu vesileyle tüm evlatlarımıza emeklerinin karşılıklarını aldıkları bir sınav diliyorum. Sınavın her şey olmadığını da bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Ailelerimizin de evlatlarımıza anlayışla yaklaşmalarını tavsiye ediyorum. Allah tüm evlatlarımızın yardımcısı olsun.” dedi.

Konuşmaların ardından Armelit Spor Kulübü adına il birincisi olan Fahrettin Paşa Ortaokulu öğrencilerinin Trabzon yöresine ait halkoyunları gösterisi büyük beğeni ile izlendi.

Daha sonra okulu gezen Yavuz Çifti, ilk anasınıfı öğrencilerinden başlayarak tüm öğrencilere karnelerini verip, onların karne heyecanına ortak oldular.

Coşkulu ve keyifli geçen karne dağıtımında her bir öğrencimizle yakından ilgilenerek, tebrik ve başarı dileklerini ileten Vali Seddar Yavuz ve eşi Selda Yavuz hanımefendi, iyi tatil temennilerinde bulundular.

Bayrak töreni ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Yavuz Çifti, protokol üyeleri ve öğrencilerin toplu fotoğraf çekimi ile program sona erdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL