Öğrencilerle birlikte farkındalık programı

Afetlere Hazırlık Yılı projesinin ‘Toplanma Alanı’ temalı Ekim ayı farkındalık programı, İzmit Anıtpartk’ta öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.  AFAD Başkanlığınca hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan Afetlere Hazırlık Yılı..

Öğrencilerle birlikte farkındalık programı

Afetlere Hazırlık Yılı projesinin ‘Toplanma Alanı’ temalı Ekim ayı farkındalık programı, İzmit Anıtpartk’ta öğrencilerle birlikte gerçekleştirildi.

 AFAD Başkanlığınca hayata geçirilen ve toplumu afetlere karşı bilinçlendirme amacı taşıyan Afetlere Hazırlık Yılı projesinin Ekim ayı teması olan “Toplanma Alanları” etkinliği İzmit Anıtpark Toplanma Alanında yapıldı.

Kocaeli AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul, TAMP Kocaeli Tahliye Yerleştirme Hizmet Grubu Başkanı İl Göç İdaresi Müdürü Mehmet Erkoç, AFAD Şube Müdürleri Selim Biçer, Canan Güçlü ve 28 Haziran İlkokulu Müdürü Sebahattik Kuk’un katıldığı etkinlik öncesinde 28 Haziran İlkokulunda 4. Sınıf öğrencilerine toplanma alanlarıyla ilgili bilgiler verildi. Toplanma alanlarının, geçici iskan ortamı hazırlanana kadar halkın toplanacağı güvenli alanlar olduğu anlatılarak E-Devlet sistemi üzerinden toplanma alanlarının sorgulanmasının nasıl yapıldığı aktarıldı. Öğrencilerden, ikamet ettikleri yere en yakın 3 toplanma alanının evde aileleriyle e-devletten sorgulanarak öğrenilmesi sözü alındı.

“Toplanma Alanını Öğren ki, Canın Sağolsun!”

Daha sonra öğrencilerle birlikte Anıtpark toplanma alanına geçildi. AFAD İl Müdürü Salim Tekoğul burada yaptığı basın bilgilendirmesinde, İlimizde 339 acil toplanma alanının bulunduğunu, toplanma alanlarının sayı ve boyutlarının arttırılması ve tabelalandırılması çalışmasının İlçe Belediyelerince devam ettirildiğini, bu alanlara altyapı hizmetlerinin getirilmesi noktasında da ilgili kurumların çalışma yaptığını vurguladı. Kocaeli AFAD web sitesinden 3 yıldır bu alanların ilan edildiğine ve artık e-devlet sistemi üzerinden de sorgulama imkanı getirildiğine değinen Tekoğul, bireysel afet hazırlık çalışmalarının, bina sağlamlığı, yapısal olmayan tehlikelerin giderilmesi, aile afet planı yapılması, afet ve acil durum çantası hazırlanması gibi birçok başlıklar barındırdığını, toplanma alanlarını öğrenme de bu hazırlıklardan biri olduğunu sözlerine ekledi.

Öğrencilerin hep birlikte söyledikleri “toplanma alanını öğren ki, canın sağ olsun” sloganı ile basın bilgilendirmesi sona erdi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL