Öğretmenlere Afet Farkındalık Eğitimleri

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, MEB Mesleki Çalışma Programı kapsamında 4 ilçede 3 bin 946 öğretmene afet farkındalığı eğitimi verdi. Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sezonu ardından öğretmenlere yönelik olarak yürüttüğü Mesleki..

Öğretmenlere Afet Farkındalık Eğitimleri

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, MEB Mesleki Çalışma Programı kapsamında 4 ilçede 3 bin 946 öğretmene afet farkındalığı eğitimi verdi.

Milli Eğitim Bakanlığının eğitim sezonu ardından öğretmenlere yönelik olarak yürüttüğü Mesleki Çalışma Programına bu yıl afet bilinci eğitiminin dahil edilmesiyle İlimizin 4 ilçesinde 19 ayrı oturumla 3 bin 946 öğretmene AFAD İl Müdürlüğü tarafından afet eğitimleri verildi.

İzmit’teki eğitimler, İzmit Halk Eğitim Merkezinde, Yahya Kaptan Anadolu Lisesinde ve Atatürk Ortaokulunda 9 oturumla ve 2 bin 262 öğretmenin katılımıyla gerçekleşti.

Derince’de 867 öğretmenin katıldığı afet farkındalık eğitimleri ise Şükrü Aracı İlkokulunda ve Derince Kız İmam Hatip Lisesinde 4 oturum halinde icra edildi.

Kartepe İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün organize ettiği çalışma programı kapsamındaki afet eğitimleri 5 oturumda 672 öğretmenin katılımıyla, Kartepe Anadolu Lisesinde, Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde, Anadolu İmam Hatip Lisesinde ve 17 Ağustos Ortaokulunda gerçekleştirilirken, Karamürsel’de Necdet Calp İlkokulundaki afet farkındalık eğitimine 145 öğretmen iştirak etti.

Çalışma programı kapsamında İlimizde verilen farkındalık eğitiminin bir hafta gibi kısa bir sürede icra edildiğini söyleyen Kocaeli AFAD Eğitim Şube Müdürü Selim Biçer, afet hazırlık çalışmaları bağlamında bu ve buna benzer tüm grup taleplerini afet farkındalığı açısından fırsata dönüştürdüklerini ifade etti.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL