Öğretmenlik Gücünü Sevgiden Alan Kutsal Bir Meslektir

Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı gerçekleştirildi.   Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama törenine; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya..

Öğretmenlik Gücünü Sevgiden Alan Kutsal Bir Meslektir

Sevgi, emek ve özveri ile yeni nesillere rehberlik eden öğretmenlerin, 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlama programı gerçekleştirildi.

 

Süleyman Demirel Kültür Merkezinde düzenlenen kutlama törenine; Vali Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy’un yanı sıra,  Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz, Deniz Eğitim Öğretim ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Yalçın Payal,  Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın,  Vali Yardımcısı Nihat Kaynar, İzmit Kaymakamı Şevket Cinbir,  İl Emniyet Müdürü Veysal Tipioğlu ,  İl Jandarma Komutan Vekili   Albay Haluk Saygılı,  İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik, daire müdürleri, Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 24 Kasım Öğretmenler Günü mesajı okundu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Doç Dr. Tahir Büyükakın ve Kocaeli Milletvekili Mehmet Akif Yılmaz’ın konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında; “Cumhuriyetimizin kuruluşundan itibaren muasır medeniyetler seviyesine çıkarılması yolunda atılan her adımda koşulsuz öğretmenlerimizin katkısı yadsınamayacak bir gerçektir. Cumhuriyetimizin geleceğini emanet ettiğimiz yeni nesillerimizi aklın ve bilimin rehberliğinde hızla gelişen dünyaya ayak uydurabilecek, bilgili, donanımlı, dinamik olarak yetiştirmek bizim için hayati önem taşımaktadır. Huzurlu bir toplumda yaşayabilmek, toplumsal düzeni koruyabilmek ve toplumun refahını en üst seviyelere çıkarabilmek için gerekli olan unsurların başında hiç şüphesiz eğitim gelir. İnsanların ve toplumların şekillenmesinde ve yetiştirilmesinde, daha mutlu ve müreffeh bir geleceğin hazırlanmasında, bilim ve teknolojide uluslararası rekabet edebilmek, güçlü bir nesil yetişmesinde milletleri ayakta tutan, milli manevi ve evrensel değerlerin korunmasında en büyük görev ve sorumluluk şüphesiz siz değerli öğretmenlerindir. Teslim edilen en değerli varlıklarımızı anne ve baba şefkatiyle yetiştiren, Cumhuriyet sevgisi aşılayan, sevgi, saygı, hak, adalet dürüstlük gibi değerleri davranış haline dönüştüren, bilgi çağının gereklerini yerine getirebilen nesilleri yetiştiren öğretmenlerimizi bir günde hatırlamak elbette ki yeterli değildir. Toplum olarak öğretmenlere karşı olan saygı ve sevgimizi minnet ve şükran duygularımızı sürekli canlı tutmak geleceğimiz adına büyük önem taşımaktadır. Dünyanın en kutsal mesleklerinden olan öğretmenlik fedakarlık isteyen saygın mesleklerin başındadır. 

Çocuklarımızın ve gençlerimizin çağdaş, demokratik değerlerimize bağlı yetiştirilmesinde ve dolayısıyla ülkemizin geleceğinin şekillenmesinde gösterdiğiniz özveri ve emeğe teşekkür ediyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle dünyanın en saygın ve kutsal mesleğine sahip olmanın gururu ve onurunu yaşayarak sürdürdüğünüz görevinizde üstün başarılar diliyorum. Başta yeni nesli öğretmenlere emanet eden Başöğretmen  Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, görevleri başında şehit edilen öğretmenler ile yaşamını kaybetmiş tüm öğretmenlerimizi rahmetle anıyorum.” diyen  Vali emekliye ayrılan öğretmenlere; Başarı ve Hizmet Şeref Belgeleri ile  yarışmalarda dereceye giren öğretmen ve öğrencilere ödüllerini vererek, tebrik etti.

 

İzmit Mimar Sinan Anadolu Lisesinin hazırladığı sahne gösterisinin ardından İlimizde çeşitli okullarda stajyer öğretmen olarak görev yapan öğretmen adaylarının yemin töreni gerçekleşti ve okunan öğretmen marşının ardından  Vali Hüseyin Aksoy, eşi  Hülya Aksoy ve  protokol üyeleri katılımcılar ile günün anısına toplu fotoğraf  çektirdiler.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL