Manşetler Surmanset

OHAL ile ilgi son gelişme

Milli Güvenlik Kurulu’ndan gelen son dakika habere göre, OHAL’i 3 ay daha uzatan tezkere Meclis Başkanlığı’na sunuldu. 20 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Olağanüstü Hal (..

OHAL ile ilgi son gelişme

Milli Güvenlik Kurulu’ndan gelen son dakika habere göre, OHAL’i 3 ay daha uzatan tezkere Meclis Başkanlığı’na sunuldu. 20 Temmuz 2016’da gerçekleştirilen MGK ve Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Olağanüstü Hal ( OHAL) kararı açıklanmış ve geçtiğimiz Nisan ayında da TBMM’ye sunulan tezkerenin kabul edilmesi üzerine OHAL 3. kez uzatılmıştı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın başkanlığında bugün (17 Temmuz 2017) Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde toplanan Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK), OHAL’in uzatılması yönünde tavsiye kararı alması bekleniyor.

Erdoğan geçen hafta, OHAL’in üç ay daha uzatılmasının teklif edileceğini ve halen OHAL’e ihtiyaç olduğunu söylemişti. Cumhurbaşkanı, “Terörle mücadele ne zaman sona ererse OHAL de o zaman sona erecek” diye konuşmuştu.

19 EKİM’E KADAR SÜRECEK

Darbe girişiminin ardından ilan edilen ve yaklaşık bir yıldır devam eden OHAL, uzatılma kararı Meclis tarafından da onaylandıktan sonra en az 19 Ekim tarihine kadar sürecek.

TBMM Genel Kurulu, yaklaşık 1 aylık aranın ardından yasama çalışmalarına bugün yeniden başladı. Kurulda, OHAL’in uzatılmasının da aralarında bulunduğu 3 Başbakanlık tezkeresinin görüşüleceği açıklanmıştı.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL