‘Olmak ya da olmamak’

İzmit Belediyesi tiyatrolar için ‘Olmak ya da olmamak’ dedi Pandemi sürecinde kapatılan ve hala açılmayan tiyatro salonlarına ve sanat emekçilerin sıkıntılarına dikkat çekmek isteyen İzmit Belediyesi hazırladığı kısa filmle tiyatrocuların beklentilerini..

‘Olmak ya da olmamak’

İzmit Belediyesi tiyatrolar için ‘Olmak ya da olmamak’ dedi

Pandemi sürecinde kapatılan ve hala açılmayan tiyatro salonlarına ve sanat emekçilerin sıkıntılarına dikkat çekmek isteyen İzmit Belediyesi hazırladığı kısa filmle tiyatrocuların beklentilerini vurguladı

27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde İzmit’teki tiyatroları ve sanat emekçilerini unutmayan, hepsini tek tek ziyaret eden İzmit Belediyesi, tiyatro salonlarının uzun süredir kapalı olmasına da dikkat çekmek istedi. “Olmak ya da olmamak” kurgusuyla hazırlanan kısa videoda boş tiyatro salonunda sahneye çıkan ve seyirciden ayrı kalan sanatçı konu edildi. Tiyatro salonlarının uzun süredir kapalı olmasından dolayı sanatla vatandaşların buluşamadığına ve oyunlarda görev alan ve geçimlerini sanatla sürdüren yüzlerce emekçinin zor durumda kaldığına dolaylı yoldan işaret edildi.

PANDEMİ YÜZÜNDEN KAPALI

Geçmişten günümüze insanları bir arada tutan, toplumun içinde bulunduğu durumu ve insana dair tüm duyguları en yalın haliyle, aracısız olarak seyircilerine aktaran tiyatrolar pandemi nedeniyle uzun süredir kapalı. İzmit Belediyesi de pandemi kısıtlamalarının esnetilerek birçok kalabalık organizasyona izin verildiği dönemde aynı düzenlemelerin tiyatrolar ve sanatçılar için yapılmamış olmasına dikkat çekti.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL