Ölümünün 10. yılında anılıyor

Bugün hayatını kaybedişinin 10. yıl dönümü olan BBP’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili sır perdesi hala aralanmadı. Hayatı, idealleri uğruna verdiği mücadele ile geçen Yazıcıoğlu, dünyaya gözlerini 1954’te..

Ölümünün 10. yılında anılıyor

Bugün hayatını kaybedişinin 10. yıl dönümü olan BBP’nin Kurucu Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüyle ilgili sır perdesi hala aralanmadı.

Hayatı, idealleri uğruna verdiği mücadele ile geçen Yazıcıoğlu, dünyaya gözlerini 1954’te Sivas’ın Şarkışla ilçesi Elmalı köyünde açtı. İlkokulu köyünde okuyan Yazıcıoğlu, ortaöğrenimini Şarkışla’da tamamladı.Lise yıllarında “Genç Ülkücüler Teşkilatı”nda aktif görev alan Yazıcıoğlu, 1971’de Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ni kazandı ve buradan veteriner hekim olarak mezun oldu.Dört kez idamla yargılandı.

Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980 öncesi Ülkü Ocakları Derneği ve Ülkücü Gençlik Derneği Genel Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Ocak 1981’de tutuklanarak Mamak Askeri Cezaevine konuldu. Burada “MHP ve ülkücü kuruluşlar” davasında idamla yargılanan 220 ülkücü arasında yer aldı. Bu süreçte dört kez idamla yargılanan Yazıcıoğlu, hem işkence gördüğü C-5 koğuşunda hem de uzun yıllar kaldığı Mamak Cezaevinde, 12 Eylül askeri darbesini yapan Beşli Konseye ve 12 Eylül rejimine karşı tavır sergiledi.Daha sonra beraat edeceği bir davadan ceza alan Yazıcıoğlu, haksız yere yaklaşık 6,5 yıl tutuklu kaldığı cezaevinden 8 Nisan 1987’de tahliye oldu.

Yazıcıoğlu, 1988 yılında Milliyetçi Çalışma Partisi’ne (MÇP) katıldı. 1991 genel seçimlerinde üç partinin oluşturduğu ittifak bünyesinde Sivas Milletvekili olarak TBMM’ye girdi. Daha sonra MÇP’den ayrılarak 7 Ağustos 1992’de arkadaşlarıyla birlikte “Yeni Oluşum Hareketini” başlattı. Yeni Oluşum Hareketi’nin BBP’ye dönüşmeden önce yayınladığı “Milli Mutabakat Çağrısı” kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.

6 Aralık 1992’deki Siyasi Karar Kurultayı’nda yayınladığı “Sivil İnsiyatif Programı”, Türk demokrasi tarihinde önemli bir yer edindi. Bu toplantıdan çıkan karar sonucunda partinin kuruluş çalışmalarına başlandı. Bine yakın isim ve amblem önerisi arasından, yapılan istişareler sonucu 27 Aralık 1992’de partinin ismi Büyük Birlik Partisi, amblemi ise hilal içinde gül olarak seçildi.

2009’da yerel seçimler için ilk kez helikopter kiralayarak mitinge katılan Yazıcıoğlu, tüm imkansızlıklara rağmen seçimler için iddialıydı.

Yazıcıoğlu’nun da içinde bulunduğu helikopter, 25 Mart 2009 tarihinde Çağlayancerit mitinginin ardından Yozgat’ta yapacağı mitinge giderken Keş Dağı’na düştü.

Bölgede yapılan aram çalışmaları sonrasında Muhsin Yazıcıoğlu ve beraberindeki 5 kişinin cansız bedeni, Keş Dağı Kurudere Kanlıçukur mevkisinde bulundu.

Yazıcıoğlu, 31 Mart 2009’da Ankara’da son yolculuğuna uğurlandı. Yazıcıoğlu’nun naaşı, vasiyeti olan Taceddin Dergahı’na defnedildi.

(Yeniçağ Gazetesi)

 

 

 

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL