“On On Toplayıp Milyon Milyon Veriyorlar”

Biz Bize Yeteriz de Köprü Garantileri Olmasa !!!   CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ülkemizde yaşanan korona salgınının ekonomik etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.   Daha önce yap- işlet-devret modeli ile..

“On On Toplayıp Milyon Milyon Veriyorlar”

Biz Bize Yeteriz de Köprü Garantileri Olmasa !!!

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ülkemizde yaşanan korona salgınının ekonomik etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

 

Daha önce yap- işlet-devret modeli ile yapılan köprü ve tünel projelerine Hazinenin 2019 yılı için yaklaşık 3 Milyar TL ödeme yapacağına dikkat çeken Akar, Cumhurbaşkanlığı tarafından başlatılan Biz bize yeteriz yardım kampanyasına ilişkin de bu şirketlerin fedakarlık yapması gerektiğini belirtmiş ve şirketlerin alacaklarının ertelenmesini talep etmişti.

 

Şirketlerden Talep Gelmemiş…

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar konuya ilişkin Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına bir dizi sorular yöneltirken Bakanlıktan verilen cevapta yap- işlet-devret proje ödemelerin de şirketlerden garanti alacaklarının ertelenmesine ilişkin herhangi bir başvurunun olmadığının altı çizildi.

 

Geçtiğimiz ay başlatılan ve bugüne kadar 1 Milyar 861 Milyon TL yardım toplanan biz bize yeteriz kampanyasına da dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar,  bu yardımların 2020 yılının ilk 3 ayında garanti edilen araç garantileri nedeni ile köprü ve tünel işleten firmalara aktarılacağını söyledi. Kendisine ulaşan son rakamları paylaşan Akar, fedakarlığın yine sadece millet tarafından yapıldığını iktidarın yandaşlara aktardığı kaynaklarda bir değişikliğin olmadığını söyledi.

 

2 Köprünün 3 Aylık Bilançosu 793 Milyon Tl

 

2020 yılının ilk 3 yılında Osmangazi ve Yavuz Sultan Selim Köprüsünden geçiş yapan araçlara dikkat çeken CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, geçtiğimiz yıllara göre Ocak, Şubat ve Mart aylarında araç sayılarında  düşüş yaşandığını sadece 3 ayda Hazinenin işletmeci firmalara 793 Milyon TL gibi bir tutarı ödemek durumunda kaldığını söyledi.

 

Bu düşüşün  özellikle Nisan ayında çok daha büyük olacağını belirten Akar, Osmangazi Köprüsünden 3 ayda 3 Milyon 600 Bin araç geçmesi gerekirken 1 Milyon 776 Bin araç geçişinin olduğunu yine Yavuz Sultan Selim Köprüsünden 3 ayda 12 Milyon araç geçişinin garanti verildiğini ancak geçen araç sayısının 3 Milyon 383 Bin olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda yılın ilk 3 ayında Osmangazi Köprüsünden 2 Milyonun üstünde, Yavuz Sultan Selim Köprüsünde ise 7 Milyon 500 bin araç geçişinin olduğunun altını çizen Akar, buna karşı da sözleşme herhangi bir hükmün bulunmamasının düşündürücü olduğunu söyledi.

Kıyamet De Kopsa Şirketlerin Alacağı Garanti De

 

2019 yılında köprü ve tünelden kaynaklı garanti ödemelerin 3 Milyar TL’yi bulduğunu belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, bu ödemelerin ertelenmesinin AKP ve işletmelerin gündeminde olmadığının altını çizerek, salgın ve benzeri durumlarda da sözleşme de herhangi bir hükmün olmamasının düşündürücü olduğunu söyledi.

 

2019 yılı için Nisan ayında ödemenin yapılıp yapılmayacağına ilişkin net bir cevap verilmediğini belirten Akar, Bakanlık tarafından verilen cevapta şirketlerin kusuru dışındaki durumlarda ödemelerin yapıldığını korona virüsünün tüm ülkeyi etkilerken yine bu şirketleri etkilemediğini AKP’nin milleti değil ama şirketleri yine garantiye aldığını söyledi.

 

On On Toplayıp Milyon Milyon Veriyorlar

 

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar vatandaştan yardım olarak sms sistemi ile 10 TL toplayan AKP’nin diğer taraftan köprü müteahhitlerine Milyon Milyon ödeme yaptığını söyledi. Sadece 3 ayda bu firmalara ödenmesi gereken 793 Milyon TL ile 452 bin kişiye kısa çalışma ödeneğinin verilebileceğinin altını çizen Akar, yine 678 bin kişiye ücretsiz izin maaşının ödenebileceğini söyledi.

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL