Genel Güncel İzmit Manşetler Surmanset Yaşam

“Önemli Çalışmalar Var”

Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanan Dünya Çevre Günü münasebetiyle Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Dünya Çevre Günü Programı gerçekleştirildi. Süleyman Demirel Kültür..

“Önemli Çalışmalar Var”
Her yıl 5 Haziran Dünya Çevre Günü olarak kutlanan Dünya Çevre Günü münasebetiyle Kocaeli Valiliği ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle düzenlenen Dünya Çevre Günü Programı gerçekleştirildi.
Süleyman Demirel Kültür Merkezinde gerçekleştirilen programa; Vali Hüseyin Aksoy’un yanı sıra, Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak, Vali Yardımcısı Dursun Balaban, İzmit Kaymakamı Ersin Emiroğlu, İl Emniyet Müdürü Necati Denizci, İl Jandarma Komutanı Alb. Osman Aslan, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz, daire müdürleri ve çok sayıda kişi katıldı.
Dünya Çevre Günü münasebetiyle kurulan stantların gezilmesiyle başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Kırılmaz’ın konuşmaları ile devam etti.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Yaşar Çakmak’ın konuşmalarının ardından Vali Hüseyin Aksoy ise yaptığı konuşmalarında; “5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin işbirliğinde gerçekleştirilen bu programda sizlerle birlikte olmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. Dünya nüfusu hızla artıyor. Sanayileşme ve hızlı kentleşme gibi nedenlerle çevre sorunlarını yaşar hale geliyoruz. Bu çevre sorunlarını en aza indirmek ve ortadan kaldırmakta hepimizin ortak görev ve sorumluluğudur. Daha bilinçli toplum ve insanlar olarak bu konuda belirli çalışmaları ortaya koymak ve bizden sonraki kuşaklara yaşanabilir bir dünya bırakmak için yoğun gayret içerisinde olmamız gerekiyor.
“Özellikle Çevreye Daha Duyarlı Bir Toplum Haline Gelinebilmesi Bakımından Bir Çok Kurum Ve Kuruluşumuzun Yürüttüğü Önemli Çalışmalar Var”
Kocaeli; Türkiye’nin önemli bir şehri. Türkiye’nin sanayisinin kalbinin attığı bir kent. Çevreye duyarlı bir sanayinin gelişimi için bütün kurum ve kuruluşlarımız büyük bir gayret içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Özellikle çevreye daha duyarlı bir toplum haline gelinebilmesi bakımından bir çok kurum ve kuruluşumuzun yürüttüğü önemli çalışmalar var. Kocaeli bu anlamda yürütülen çalışmalara öncülük eden illerin başında geliyor. İlimizde 13 tane hava kalitesi ölçüm istasyonu var. Bunların 4 tanesi Dilovası’nda, 3 tanesi İzmit’te, 2 tanesi Gebze’de ve Başiskele, Yeniköy, Kandıra ve Körfez’de birer tane olmak üzere istasyonlarımızda sürekli hava ölçümleri yapılıyor. 35 sanayi tesisinde 106 baca online olarak 7/24 saat izlenmektedir. Bir çok konuda Türkiye’ye örnek olabilecek çalışmalar ilimizde yürütülmektedir. Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüz kendi görev alanına giren konularda daha duyarlı bir üretim gerçekleştirilebilmesi için Kocaeli’de denetimlerini kesintisiz sürdürmektedir. 2018 yılında 2808 tesis denetlenmiş, uygunsuzluğu tespit edilen 45 tesise de 3 milyon 934 bin TL. idari para cezası uygulanmıştır. 2019 yılı 30 Nisan’a kadar olan sürede 857 tesis denetlenmiş, 8 tesise de 717 bin 202 TL idari para cezası uygulanmıştır.
“Bu Sıfır Atık Projesine İlk Olarak 23 Şubat 2018 Tarihinde Valiliğimizde Başladık”
Türkiye’de Sıfır Atık Projesi Cumhurbaşkanımızın değerli eşi Sayın Emine Erdoğan Hanımefendinin önderliğinde başlatılmıştır. Kocaeli olarak bizlerde bu projede en öncü illerin başında geliyoruz. Bütün kamu kurumlarımız, belediyelerimiz, okullarımız bu projeye destek verdi. Bizim diğer illerden farklı olarak ortaya koyduğumuz bir diğer boyutta sadece kamu kurumlarında değil, her ilçede bir siteden başlamak suretiyle Sıfır Atık projesinin başlatılması konusunda özel çalışma ve gayret içerisindeyiz. Bu çalışmalarımıza destek veren, koordinesini sağlayan Çevre Şehircilik İl Müdürlüğümüze, katkı veren  bütün kurum ve kuruluşlarımıza teşekkür ediyorum. Bu Sıfır Atık Projesine ilk olarak 23 Şubat 2018 tarihinde Valiliğimizde başladık. Bu tarihe kadar 15 bin 540 kg atık kağıt, 2310 kg cam, 985 kg atık metal ve 1705 kg atık plastik toplanmış ve bu sayede birçok ağacın kesilmesi önlenmiştir. İlimiz genelinde 3069 ton kağıt atık, 873 ton cam, 2453 ton atık metal ve 469 tonda plastik toplanmıştır. Bu sayede 52 bin 175 ağaç kesilmekten kurtarılmıştır. Bu konuda çocuklarımızın, gençlerimizin çalışmalarını önemsiyoruz. Bu konuda herkese görev ve sorumluluklar düşüyor.” diyen  Vali  programın düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti.
Konuşmaların ardından Vali Hüseyin Aksoy, Atık Pil Toplama yarışmasında 1. olan İzmit Belediyesi ve Saraybahçe İlkokuluna plaket verdi.
İzmit Halk Eğitim Merkezi halk oyunları ekibinin Kafkas Yöresi folklör gösterilerinin ardından Çayırova Güzeltepe İlkokulu öğrencilerinin sergilediği gösteri büyük beğeni topladı.
Başiskele Doğantepe İlkokulu öğrencilerinin Çevre konulu okuduğu şiirlerin ardından Dilovası Solventaş İlkokulu öğrencileri Tema Gösterisi sergilediler.
Vali Aksoy, 5 Haziran Dünya Çevre Günü münasebetiyle çocuklara bisiklet dağıtarak, onlarla günün anısına toplu fotoğraf çektirdi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL