Ekonomi Genel Güncel Manşetler Surmanset Yaşam

Online Seyahat Harcamaları Artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2019 Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması raporu yayınlandı. Araştırmaya göre bireylerde internet kullanımı yüzde 75’i geçti. Erkeklerin yüzde 82,8’i kadınların ise yüzde 68,9’u internet kullanıyor. Bu..

Online Seyahat Harcamaları Artıyor

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2019 Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırması raporu yayınlandı. Araştırmaya göre bireylerde internet kullanımı yüzde 75’i geçti. Erkeklerin yüzde 82,8’i kadınların ise yüzde 68,9’u internet kullanıyor. Bu rakamlarla doğru orantılı olarak internetten alışverişte artıyor. İnternet üzerinden alışveriş yapan bireylerin yüzde 67,2’si giyim ve spor malzemesi satın alırken yüzde 31,7 ile seyahat ile ilgili diğer faaliyetler (seyahat bileti, araç kiralama vb.) ikinci sırada yer aldı.

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) 2019 Hanehalkı Bilişim Teknolojileri Kullanım Araştırmasını açıkladı. Türkiye’de internet kullanımı da internetten alışveriş alışkanlığı da artıyor. İnternet üzerinden kişisel kullanım amacıyla mal veya hizmet siparişi veren ya da satın alan 16-74 yaş grubundaki bireylerin oranı, 2018 yılı Nisan ayı ile 2019 yılı Mart aylarını kapsayan on iki aylık dönemde yüzde 34,1 oldu. Önceki yılın aynı döneminde bu oran yüzde 29,3 olarak gözlendi. Cinsiyete göre İnternet üzerinden alışveriş yapma oranı erkeklerde yüzde 38,3 olarak gerçekleşirken kadınlarda yüzde 29,9 oldu. Bu oranlar bir önceki yılın aynı döneminde sırası ile yüzde 33,6 ve yüzde 25’ti.

Online Alışveriş Cazip Geliyor

Bu artış davranışlarımızı da etkiliyor. Eskiden seyahat biletleri için terminallere giderken, şimdi ise cebimize giriyor. Tüketicilerin internet üzerinden alışveriş yapma noktasında duydukları güvenin artması, e ticareti arttığını dile getiren biletall.com CEO’su Yaşar Çelik “ Vatandaşlara zaman, fiyat gibi birçok avantaj sağladığı için online kanallar daha cazip geliyor. Önümüzdeki dönemlerde bu rakamların daha da artacağını öngörüyoruz. TÜİK’in açıkladığı son rapora göre; İnternet üzerinden en çok satın alınan ürün grupları erkeklerde giyim ve spor malzemeleri yüzde 57,2, seyahat ile ilgili diğer faaliyetler yüzde 37,7 ve elektronik araçlar yüzde 30,2 iken, kadınlarda giyim ve spor malzemeleri yüzde 79,6, gıda maddeleri ile günlük gereksinimler yüzde 29,5 ve seyahat ile ilgili diğer faaliyetler yüzde 24,2 oldu.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL