“Ortadoğu diye bir yer yok”

Gazeteci Turan Kışlakçı ve akademisyen yazar Mehmet Akif Okur, gündemden düşmeyen Orta Doğu meselesini Kılavuz Gençlik sahnesinde düzenledikleri konferans ile ele aldı. Kışlakçı, Ortadoğu diye bir yerin olmadığını ifade ederek..

“Ortadoğu diye bir yer yok”

Gazeteci Turan Kışlakçı ve akademisyen yazar Mehmet Akif Okur, gündemden düşmeyen Orta Doğu meselesini Kılavuz Gençlik sahnesinde düzenledikleri konferans ile ele aldı. Kışlakçı, Ortadoğu diye bir yerin olmadığını ifade ederek bu kavramın 1915 yılından sonra kullanılmaya başlanan bir şirketin söylemi olduğunu kaydetti.

 ORTADOĞU BİZİM HAFIZAMIZDIR

İlk konuşmacı olan Akademisyen Yazar Mehmet Akif Okur; “Ortadoğu tartışmaların eksilmez konusudur. Ortadoğu, üzerinde asırlarca Türk devletlerinin hüküm sürdüğü bir bölgedir. Osmanlı Devleti yıkılınca adı Ortadoğu kalan bölge, batılılar tarafından sömürülen bir coğrafyadır. Son imajı ölümlerin yaşandığı bir bölge. Bu coğrafya Arap Baharı ile sorunları çözmek için başlayan ama savaş ve sorunların devam ettiği, umut bekleyen kitlelerin yer aldığı, bizim hafızamız olan bir bölge” açıklamasında bulundu.

 BU COĞRAFYANIN ÇOCUKLARI HALA ACI ÇEKİYOR

Ortadoğu diye bir bölgenin olmadığını savunan Gazeteci Turan Kışlakçı; “Ortadoğu diye bir yer yok. 1915 yılından sonra kullanılmaya başlayan bir söylem. Bir şirket tarafından kullanılan bir isimdir Ortadoğu. 1919 yılında dünya devletleri Osmanlı’nın bulunduğu bu bölgeyi bölüştüler. 2 Cihan Harbine kadar insanlar bu kavramı kabul etmedi. O bölgede yaşayan halkın elinden tutacak kimse yok. O halka yardım edecek kimse yok. Bu coğrafyanın çocukları hala acı çekiyor. Biz birbirimizi suçluyoruz. Bu coğrafya hepimizin. Bu coğrafyadaki petrolde, kutsal mekânlarda, bizim de hakkımız var” dedi.

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL