Ortaöğretime Geçiş Sınavı 4 Haziran’da

Ortaöğretime Geçiş Sınavı 4 Haziran’da yapılacak   Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav, 4 Haziran 2023 Pazar..

Ortaöğretime Geçiş Sınavı 4 Haziran’da

Ortaöğretime Geçiş Sınavı 4 Haziran’da yapılacak

 

Ortaöğretime Geçiş Uygulaması kapsamında yapılacak olan ve 8’inci sınıf öğrencilerinin katılacağı Sınavla Öğrenci Alacak Ortaöğretim Kurumlarına İlişkin Merkezi Sınav, 4 Haziran 2023 Pazar günü saat 09.30 ve 11.30 olmak üzere iki oturum halinde Türkiye geneli gerçekleştirilecektir.

İlimizde;

 

SINAV YAPILACAK
İlçe Sayısı 12
Okul Sayısı 353
Salon Sayısı 2404
Öğrenci Sayısı 29.955

 

Merkezî Sınavda birinci oturum, 50 soruluk sözel alandan oluşacak ve süresi 75 dakika; ikinci oturum ise 40 soruluk sayısal alandan oluşacak ve süresi 80 dakika olacaktır.

SINAV BİLGİLERİ: Birinci oturumda, 8’inci sınıf Türkçe, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ile Yabancı Dil, ikinci oturumda ise Matematik ve Fen Bilimleri derslerinden sorular yöneltilecektir.

SINAVA GİRİŞ: Kimlik kontrolleri ve salonlara yerleştirmenin zamanında yapılabilmesi için öğrenciler, birinci oturum için en geç saat 09.00 ve ikinci oturum için en geç 11.10’da sınava gireceği binada salonlara alınmak üzere hazır bulunacaktır.

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL