Kültür Sanat

Oscar’ı aldı: Sahura da kalktım, oruç da tuttum!

12 yılda çekilen Boyhood’daki rolüyle Oscar’da en iyi yardımcı kadın oyuncu oscarını kazanan Patricia Arquette’in açıklamaları dikkat çekti.

Oscar’ı aldı: Sahura da kalktım, oruç da tuttum!

12 yılda çekilen ‘Boyhood’daki rolüyle Oscar’da en iyi yardımcı kadın oyuncu Oscar’ını kazanan Patricia Arquette, “Gerçekten çok tuhaf ve şahane bir duygu! Tuhaf çünkü aradan geçen 12 yılda hiç bitmeyeceğini düşünmeye başlarken birden karşınızda film” diyor.

Patricia Arquette, “Babam sonradan Müslüman olmuştu, yani küçükken sahura da kalktım, oruç da tuttum. Yahudi annem Budizm’i de benimsemişti ama bizi Katolik okuluna gönderdiler. Kısaca her türlü din ve kültürün kucaklandığı bir ortamdaydık” açıklaması yaptı.

Hollywood’un en yetenekli kadın oyuncularından Patricia Arquette, “Çocukluk/Boyhood” filmindeki bekar anne rolüyle Oscar’da en iyi yardımcı kadın oyuncu dalının tartışmasız favorisiydi.

“Gerçek Romantik’ten ‘Kayıp Otoban’a şahane filmlerin başrol oyuncusu ve insan hakları savunucusu Arquette, iki yıl önce 32. Istanbul Film Festivali’nin konuğu olarak geldiğinde neşeli ve alçakgönüllü tavırlarıyla herkesi fethetmişti.

Meğerse 12 yıllık “Çocukluk” filmini bitirip öyle gelmiş ama sır vermemiş. Geçtiğimiz yıl Altın Ayı için yarıştığı Berlin’de biraraya geldiğimizde İstanbul günlerinden bahis açıyor, kendi çocukluğuna dönüyor, akıl değil hislerimin insanıyım diyor.

Kaynak : Radikal

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL