“Otizm Eylem Planı en kısa zamanda hayata geçirilsin”

“02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü”  İzmit Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Ö. İlkin Kılıçaslan açıklamada bulundu. “Birleşmiş Milletler,  2008 yılında aldığı kararla, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü, Nisan..

“Otizm Eylem Planı en kısa zamanda hayata geçirilsin”

“02 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü” 

İzmit Kent Konseyi Engelli Meclis Başkanı Ö. İlkin Kılıçaslan açıklamada bulundu.

“Birleşmiş Milletler,  2008 yılında aldığı kararla, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık günü, Nisan ayının tamamını da Dünya Otizm Farkındalık Ayı olarak ilan etmiştir.  En son 2019 yılı verilerine göre Türkiye’de otizm görülme sıklığı 54 doğumda 1’e yükselmiştir. Zaman hızla geçerken bizden sonra çocuklarımıza ne olacağı sorusu sürekli içimizi kemiriyor. Otizmli evlatlarımızın eğitimden günlük yaşama, spordan sosyal faaliyetlere, sağlık hizmetlerinden sosyal güvenceye kadar birçok konuda yasal düzenlemelere, desteğe ve imkâna ihtiyacı var.  Bizler çocuklarımızın insan haklarına uygun,  ayrımcılığa maruz kalmadığı bir hayat sürmesini istiyoruz.  Ayrıca bilinmelidir ki otizmli bireyler için bugün sarf edilecek her bir caba, yapılacak her bir düzenleme yetişkinlik çağına ulaşmış birçok otizmli gencin topluma kazandırılması, üretime katılabilmesi ile yaşam süreleri boyunca topluma faydalı bir birey olmalarını, devletimiz üzerindeki maddi ve manevi yükünün alabildiğince azalmasını sağlamak olacaktır.

Otizmli birey sahibi aileler olarak bu kriterler göz önüne alınıp yaşam standartlarının iyileştirilmesi konusunda Yönetenlerin Otizm Eylem Planını en kısa zamanda hayata geçirmelerini istiyoruz.

#El verin hayat bulsunlar, el verin hayata tutunsunlar#”

 

 

YORUMLAR (İLK YORUMU SİZ YAZIN)

Yorum yapabilmek için buradan üye girişi yapınız.

ÜYE GİRİŞİ

KAYIT OL